Џеко извријеђао Спалетија због измјене!

Рома је у последњој утакмици 33. кола италијанске Серије А победила Пескару у гостима (4:1), али тријумф је остао у сенци вербалног сукоба нападача и тренера.  Рома гази, свлачионица пуца - Џеко жестоко извређао Спалетија! Римски двобој у Пескари: Ко је велик и застрашујућ, а ко се опет прави паметан?! Един Џеко вс Лучано Спалети. . .

Фудбал 25.04.2017 | 12:00
Џеко извријеђао Спалетија због измјене!
Лучано Спалети, тренер екипе из Рима, у 71. минуту утакмице одлучио је да из игре изведе Едина Џека, што се иначе прилично смиреном “Босанском дијаманту” није свидело па је бурно реаговао и уз псовке напустио терен.

Репрезентативац БиХ (25 голова ове сезоне), који се иначе бори са Белотијем из Торина (25), Икардијем из Интера (24) и Игуаином из Јувентуса (23) за титулу најбољег стрелца Серије А, био је изненађен Спалетијевом одлуком, па је тренеру уз одмахивање руком на матерњем језику одбрусио: “Иди пре у пи... мат...ну. Је.и се, јеси ли ти нормалан?!”. Затим му је добацио нешто и на италијанском, а Спалети је крај аут линије инсистирао да му понови речи јер га није разумео.

Џеко је са терена продужио право у свлачионицу, а не на клупу за резервне играче, тако да логично није ни дошао у ситуацију да се поздрави или одбије поздрав са Спалетијем.

“Није дошао на клупу? Још боље што није, јер ме је страх, ипак је Џеко велики момак”, ироничан је био Спалети после инцидента.



Рома је синоћ прегазила Пескару на њеном терену и пришла корак ближе директном пласману у Лигу шампиона, али је комплетан утисак убедљивог славља Вучице донекле у сенку бацила ситуација из 71. минута, када је игру напуштао најбољи стрелац овог тима Един Џеко.

Очигледно незадовољан што неће бити у прилици да постигне погодак у трци за златну копачку Европе репрезентативац Босне и Херцеговине је жестоко извређао ЛучанаСпалетија док је излазио са терена.

Одличног голгетера је покушао донекле да обузда Кевин Стротман, али га овај није послушао већ је прво на матерњем, а онда и на италијанском упутио свима добро познате тешке речи на рачун шефа струке.

Спалетију нимало није пријало, али је изостала његова реакција на самом терену, што не значи да је није било у свлачионици.

Ове сезоне најбољи играч Роме и један од главних кандидата за најбољег стрелца Серије А. Ипак, Един Џеко на гостовању у Пескари није имао свој најбољи дан, па није увећао голгетерски учинак. Али га свеједно није обрадовала одлука тренера Лучана Спалетија да га изведе из игре у 70. минуту.

Испсовао је Џеко, онако по балкански, шефа струке, а италијански медији преносе и да му је на крају добацио: “Опет се правиш паметан?“.

Џеко је био прилично нервозан и после утакмице, па није у микс зони стао и као што је уобичајено поразговарао са новинарима. Али зато је добио дипломатску пацку од вечерашњег капитена Раџе Најнголана.

“Ове голове постиже много голова и био је одлучан да то уради и данас. То могу да разумем, али са друге стране шефови избори морају да се поштују“, рекао је Најнголан, који је и сам имао одређених несугласица са Спалетијем.

Да не подсећамо да се Спалети свађао и са иконом Роме Франческом Тотијем. А шта на овај последњи инцидент каже сам Спалети?

“Баш је био љут, плашио сам се да не крене ка мени. Џеко је велик момак“, шаљиво је рекао и потом у озбиљнијем тону додао да је морао и да одмори најбољег стрелца екипа за наредне, врло важне мечеве.

“Следи нам градски дерби са Лацијем, затим имамо Милан, па Јувентус. Не могу те три утакмице да играм без њега. Немам баш толико избора у нападу. Покушаћемо да решимо проблем“.

Јасно је - Спалетију је приоритет пласман у Лигу шампиона. А Џеко? Можда му повремено и та Златна копачка помути разум? Тренутно у Серији А: Белоти 25 голова, Џеко 25, Икарди 24, Игуаин 23, Мертенс 22, Имобиле 20...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

муха

25.04.2017 10:17

Па и није га требао мијењати, треба имати мало респекта најбољем стријелцу Роме икада...

ОДГОВОРИТЕ