Винчи о Шараповој: Допинг, па специјалне позивнице!

Прва противница Марије Шарапове после истека суспензије, Роберта Винчи рекла је да Рускиња није требало да добије специјалну позивницу за турнир у Штутгарту.

Тенис 25.04.2017 | 11:15
Винчи о Шараповој: Допинг, па специјалне позивнице!
Винчи и Шарапова ће се састати у првом колу турнира у Штутгарту у среду, а Италијанка је навела да се не слаже са с одлуком организатора турнира да некадашњој првој играчици света омогуће директан пролаз у главни жреб.

"Шарапова је сјајан играч и немам ништа против ње. Она је платила за своје грешке и треба да се врати тенису, али без икакве помоћи, без специјалних позивница", рекла је Винчи на конференцији за новинаре.

Суспензија Шараповој због допинга истиче тачно у среду, на дан меча са Италијанком.

"Знам да је Шарапова важна за тенис, важна за WТА, за све... Она је сјајна особа, велика тенисерка, велика шампионка, али то је моје мишљење", рекла је Винчи.

Говорећи о самом мечу, Вични је навела да очекује занимљив и тежак меч.

"За мене је ово као и сваки други турнир, припремала сам се као за сваки турнир до сада. Ја ћу играти своју игру... Али, биће то занимљив, тежак меч", рекла је она.

Италијанка је истакла и да очекује да ће већи део публике навијати за Шарапову.

"Не знам каква је ситуација код тенисерки... Доста њих ће се сагласити са мном када је реч о специјалним позивницама", рекла је Винчи.

Винчи и Шарапова су се до сада састајале само два пута, оба пута је славила Рускиња, али те мечеве су одиграле на тврдој подлози и то пре 10 и пет година.

"Знам да је тешко вратити се после дужег времена. Она је вероватно пресрећна због повратка, али тренинг је једно, а меч друго", рекла је Винчи.

Винчи ће тренирати на централном терену турнира у Штутгарту, док Шараповој није дозвољен приступ свим објектима док јој суспензија не истекне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар