Красић: Нисам хтио у Звезду или Партизан!

Џони Мијаиловић је јако добар, али луд! „Јовановић и Тошић су ми говорили да не идем у Пољску“, поручује бивши репрезентативац Србије.

Фудбал 26.04.2017 | 22:30
Красић: Нисам хтио у Звезду или Партизан!
Када је пре нешто мање од две године одлучио да каријеру настави у Пољској многи су сматрали да је Милош Красић дигао руке од озбиљног фудбала. После Јувентуса, ЦСКА и Фенербахчеа, Лехија из Гдањска је изгледала сиромашно, као екипа недостојна каријере некадашњег репрезентативца Србије.

Ипак, брзоноги крилни фудбалер се препородио у Гдањску. Постао је један од најважнијих играча тима који ове сезоне игра одлично. И и даље име шансе да се бори за титулу.

„У августу 2015.године ме је позвао пријатељ Зоран Рашић. Он је познавао директора Лехије и предложио ми је да играм у Гдањску. То је била његова кључна реч - игра. У приниципу, новац ме није занимао. Зарадио сам довољно, али сам после тешког времена у Истанбулу хтео поново да осетим страст. Знао сам да Лехија није Фенер, али боље ме је да играм у Пољској, него да седим на клупи у Турској. То је био мој резон“, рекао је Красић

У разговору за пољске медије Красић је признао да су га желели најбољи клубови у Србији, али да је он желео да остану у иностранству.

„Било је оних који су ми причали. Завшрио си каријеру, врати се кући. Међутим, одбио сам позиве из Црвене звезде и Партизана. Међутим, нисам желео да се вратим у Србију, већ да играм у иностранству и покажем да нисам заборавио да играм фудбал“.

После позива из Лехије распитао се о стању у пољском фудбалу. Имао је шта да чује, мада је било оних који су га одговарали од те идеје.

„Пре него што сам потписао за Лехију, звао сам колеге: Љубоју, Мирета Радовића, и Николу Мијаиловића. Он је много добар играч, али луд. Хахахаха... Сви су ми рекли да треба да покушам. Мој агент ми је рекао да је од ЕУРА 2012.године пољски фудбал у великој експанзији. Међутим, на помен овдашњег првенства прво се и једино сетите Легије, Леха и Висле из Варшаве. Знао сам да ти клубови имају новац. Било је и мојих другова као што су Душко Тошић и Милан Лане Јовановић, иначе некадашњи играч Ливерпула који су ми говорили: „Где ћеш тамо?“. Међутим сада су и они научили да сам дошао у добар тим“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар