Шарапову чека велики изазов на повратку!

Руска тенисерка сазнала је име прве противнице са којим ће званично одмерити снаге након истека 15 месеци суспензије на турниру у Штутгарту.

Тенис 24.04.2017 | 21:45
Шарапову чека велики изазов на повратку!
Марија Шарапова у среду ће и званично одиграти први меч после Аустралијан Опена прошле године. Њој баш тог дана истиче 15-месечна суспензија због коришћења недозвољене сусптанце мелдонијум.

Од раније је познато да ће Рускиња први меч по истеку казне играти на турниру у Штутгарту, који је освајала три пута у низу, у периоду од 2012. до 2014. године, а сазнала је и име прве ривалке.

Шарапова нема WТА ренкинг после дуге паузе, али као вишеструка гренд слем шампионка има право на неограничени број специјалних позивница организатора, што је искористила и у Штутгарту.

Повратнички дуел играће против Роберте Винчи, која на WТА листи заузима 36. место. Искусну Италијанку одлично познаје, а до сада су два пута у каријери одмеравале снаге. Додуше, врло давно, и оба меча Рускиња је решила у своју корист, и то убедљиво.

На УС Опену, 2007. ривалки је препустила само један гем (6:0, 6:1), док је пре пет година у Индијан Велсу победила, такође, лако - 6:2, 6:1.

Велики број тенисера није са осмехом дочекао повратак Шарапове на терен. Сматрају да после најозбиљнијег прекршаја који спортиста може да направи, не треба да има повлашћени статус, већ да скрене "од нуле".

Ипак, лепа Рускиња не брине због тога.

"Уопште не размишљам о томе. Знам да имам поштовање на терену и то видим у односу ривала према мени", поручила је бивша "број један".

Шарапова, која је последњи меч одиграла крајем јануара 2016. у четвртфиналу Аустралијан Опена, када ју је елиминисала Серена Вилијамс, пре неколико дана допутовала је у Немачку где се вредно припрема за почетак турнира у Штутгарту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар