Роџер три и по године рјешавао проблем звани Надал!

Пол Анакон, бивши тренер Роџера Федерера, открио је да је Швајцарац три и по године тражио решење за највећег ривала Рафаела Надала.

Тенис 24.04.2017 | 23:45
Роџер три и по године рјешавао проблем звани Надал!
Федерер је током богате каријере имао великих проблема у међусобним дуелима са Шпанцем, изгубио је 23 меча, али се све променило почетком ове године.

Момак из Базела се вратио на тур после шестомесечне паузе због повреде, после чега је три пута узастопно побеђивао Надала – у финалу Аустралијан опена, четвртом колу Индијан Велса и финалу Мајамија.

“Мислим да је разлика огромна. Живео сам три и по године покушавајући да решимо проблем звани ‘Рафаел Надал”, рекао је Анакон и наставио:

“А проблем у вези са Надалом јесте што је сјајан. Невероватан је такмичар са изузетним ударцима са основне линије. Његова маргина грешке је много већа и када је под притиском, захваљујући својим атлетским способностима, успева да остаје дуже у поенима што, једноставно, тера Федерера да прави више грешака јер поседује нападачки стил игре”.

Можда и најважнији тренутак догодио се у петом сету Гренд слема у Мелбурну, када је Федерер успео да преокрене мањка и освоји 18. трофеј на највећим турнирима.

“Када је Роџер био у заостатку 3:1 у петом сету, успео је да двадесетак минута игра спектакуларан тенис и потпуно отера Рафу од терена. То је било буђење. Мислим да смо видели ефекат тога у Индијан Велсу и Мајамију. Тада је Федерер осетио: ‘Ох, ја могу да се носим са њим”, закључио је Анакон који је са швајцарским играчем сарађивао од 2010. до 2013. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар