Фаулер, Гигс, Руни, сада и Деле Али! Без било какве дилеме!

Други пут узастопце Тотенхемов везиста проглашен за најбољег младог играча Премијер лиге.

Фудбал 24.04.2017 | 14:30
Фаулер, Гигс, Руни, сада и Деле Али! Без било какве дилеме!
Тотенхемово чудо од детета ове сезоне требало да буде награђено и наградом за најбољег фудбалера Премијер лиге, али Деле Али ће морати да се задовољи признањем за најбољег младог играча енглеског првенста. Другу годину узастопце, колеге фудбалери су гласали, одлука је званично саопштена... Да ли је уосталом било икакве дилеме?

Јер Деле Али заиста нема конкуренцију у Премијер лиги. После прошле сезоне у којој се фудбалски афирмисао ове је показао да то није био само младалачки елан и тренутак сјаја, већ непатворени таленат. У исправној глави.

Деле Али је ове сезоне постигао већ 16 голова у првенству, наместио још седам и може бити да је и најзаслужнији за то што је Тотенхем једини прави конкурент Челсију у шампионској трци.

А колики је заиста Алијев успех можда и најбоље говори податак да је он тек четврти фудбалер у историји Премијер лиге који је "одбранио" титулу најбољег младог играча. Они којима је то пошло за руком пре њега имали су заиста велике каријере: Роби Фаулер, Рајан Гигс и Вејн Руни.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар