Фед куп: Аустралијанке прејаке, Србија без Свјетске групе 2!

Фед куп репрезентација Србије није успела да се пласира у Светску групу 2 овог такмичења.  Тенисерке Србије остаће у Евро-афричкој зони Фед купа, пошто су у баражу за попуну Светске Б групе поражене од Аустралије у Зрењанину.

Тенис 23.04.2017 | 15:45
Фед куп: Аустралијанке прејаке, Србија без Свјетске групе 2!
Србија је у Зрењанину поражена од Аустралије која је већ у трећем мечу дошла до исто толико победа, а одлучујући поен донела је Дарија Гаврилова.

Гаврилова је без икаквих проблема савладала нашу Нину Стојановић, која је заменила Александру Крунић, резултатом 6:0, 6:3.

Претходно је Крунићева у суботу поражена од Ешли Барти, док је Ивана Јоровић била немоћна у дуелу са Гавриловом.

Стојановићева је добила прилику да нешто промени у дуелу две селекције у Зрењанину, али није имала никакве шансе против много боље пласиране Гаврилове. Тренутно 27. играчица света, која је у јануару играла четврто коло Аустралијан опена, играла је колико јој је било довољно за убедљив тријумф.

Када год би се нашла у проблему додавала би гас и сваки важан поен решавала у своју корист.

Већ на старту меча направила је брејк из треће прилике, што је био почетак незаустављиве серије од седам узастопних гемова. Сва три у којима је сервирала је лако добила, изгубила само два поена на свој сервис у читавом првом делу игре и три пута одузела сервис противници – 0:6.

Тек почетком другог сета Стојановићева је заиграла боље, а Дарија је мало посустала, па је српска играчица успела да се упише на семафор. Са великим осмехом на лицу прославила је први гем и добила гласну подршку са трибина.

Тада је прорадио сервис, форхенд је био много бољи и млада Београђанка се држала до 2:2, када је Гаврилова још једном убрзала и направила брејк. Чинило се да је одлучујући, али је Нина експресно одгворила и смањила.

Ипак, није имала снаге за потпуни преокрет – Аустралијанка је направила још један брејк и завршила меч.

Србија тако остаје у Евро-афричкој зони и наредне сезоне, док ће Аустралија наставити да се такмичи и 2018. у Светској групи Б, у којој је ове сезоне поражена у првој рунди од Украјине у Харкову.

Репрезентација Србије прошле године је испала у Евро-афричку зону поразима од Шпаније (0:4) и Белгије (2:3) на домаћем терену, а пре нешто више од два месеца пласирала се у плеј-оф тријумфом на турниру у Талину, после победа над Естонијом, Бугарском, Израелом и Пољском.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар