ЕЛ - 1/4-финале: "Брејк" у Пиреју, Олимпијакос - Ефес 1:1!

Атински црвено-белих испустили предност домаћег терена! Грин промашио тројку за победу - Ефес извукао тријумф у Пиреју! Анадолу дошао до 1:1 у серији - 73:71.

Кошарка 21.04.2017 | 22:20
ЕЛ - 1/4-финале: "Брејк" у Пиреју, Олимпијакос - Ефес 1:1!
Изненађење у Атини!

Анадолу Ефес успео је да ишчупа победу на гостовању Олимпијакосу, слави с 73:71 и дође до 1:1 у серији. Била је то веома тесна утакмица у којој је Олимпијакос имао напад за победу, али је Ерик Грин промашио тројку у последњој секунди.

Ефес је сада у ситуацији да са две победе у Истанбулу дође до пласмана на Фајнал фор.

У првом полувремену Олимпијакос је играо на крилима Василиса Спанулиса који је био попут џиновског знака питања са којим Ефес није знао шта да ради. Све се кретало окоБилија, а наравно помоћ је имао у свом верном сапутнику Јоргосу Принтезису.

Ипак, иако су се Пирејци и у наставку кретали на погон поменутог двојца, Ефес је почео да игра знатно боље и преко Данстона и Ханиката потпуно су се вратили у игру. Иначе, у том периоду број датих поена драстично је пао у односу на прво полувреме, а то је више одговарало гостима.

Поенима Ханиката Ефес је дошао до предности на нешто више од осам минута до краја и то је био аларм Јанису Сфаиропулосу да је брод почео да се љуља под ударима ветра из Турске.

Атмосфера се тада додатно загрејала, загрмело је са трибина, а на пет минута пре краја Спанулис, Ертел и су погодили тројке и додатно унели неизвеснот. У том ритму, поен за поен, играло се све до последња два минута. Кирк је на 48 секунди пре краја постигао два поена и то се на крају показало као одлучујуће. Грин је промашио тројку у последњој секунди.

Олимпијакос није успео да преокрене и сада ће морати да вади кестење из ватре на гостовању у Истанбулу. Биће то јако тежак посао за Спанулиса, Принтезиса и другове. Прва двојица су вечерас бриљирала, дали су по 20 поена, али то није било довољно.

Код Ефеса најефикаснији био је Брајант Данстон са 16 датих поена.

Трећа четвртфинална серија сигурно ће се играти бар у четири утакмице!

Анадолу Ефес утишао је Дворану мира и пријатељства, савладавши Олимпијакос у драматичној завршници, одлучујућим кошем центра Алекса Кирка, чак 48 секунди пре краја!

Пирејци су у последњих 70 секунди промашили чак пет шутева, почев од слободних бацања Јоргоса Принтезиса, затим хица за два Патрика Јанга, промашене тројке Костаса Папаниколауа, до последњег покушаја Ерика Грина, за три, уз звук сирене!

Иако се очекивало да Василис Спанулис преузме одговорност, он је преносио лопту, па под чврстом одбраном допуштао саиграчима да преузму иницијативу и промашују. За то време, Ефес није одустајао, већ је поенима високих играча остварио историјску победу - своју прву у плеј-офу Евролиге на страни!

ОЛИМПИЈАКОС - ЕФЕС 71:73 (22:23, 22:14, 10:14, 17:22)

Екипу Велимира Перасовића ка тријумфу су, пре Кирка, повели сјајни Дерик Браун и Џејсон Грејнџер, док је на другој страни Принтезис наговестио да је спреман да дуплира предност Атињана, али у томе није успео, јер је промашио можда и кључна слободна бацања при резултату 71:71.

Најефикаснији играч утакмице били су управо Принтезис и Спанулис са по 20 поена, док је српски центар Никола Милутинов после импресивне партије у првом мечу вечерас постигао два поена за осам минута на паркету. Са друге стране, најефикаснији у редовима Ефеса били су Данстон са 16 и Ханикат са 15 поена.

Серија се сада сели у Истанбул, где ће у дворани "Абди Ипекчи" трећа утакмица бити одиграна у среду, 26. априла, а четврта у петак, два дана касније.

ЕВРОЛИГА: ЧЕТВРТФИНАЛЕ - Други мечеви

Четвртак:

ЦСКА Москва- Басконија 84:82
/Теодосић 16 - Бубоа 21/

Панатинаикос - Фенербахче 75:80
/Џејмс 22 - Богдановић 25/ 

Петак:

Олимпијакос - Анадолу Ефес 71:73
/Спанулис 20 - Данстон 16/

21.00 Реал Мадрид - Дарушафака 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар