Тренери СЛ: Звезда је фаворит!

Тренери учесника Суперлиге Србије оценили су да је Црвена звезда фаворит за титулу, али су најави велику борбу за што боље резултате и пласман у АБА лигу.

Кошарка 21.04.2017 | 16:45
Тренери СЛ: Звезда је фаворит!
Такмичење у Супер лиги Србије почиње сутра, утакмицама Спартака и Црвене звезде (19.00) и Партизана и Вршца (20.00).

Звезда брани титулу, а прве четири екипе пласираће се у АБА лигу следеће сезоне. Осим београдских ривала, ФМП и Мега Лекс учествују у Суперлиги из АБА лиге, док из домаће лиге, осим Спартака и Вршца, наступају Динамик и Борац.

Тренер Динамика Мирослав Николић рекао је да је његова екипа направила успех самим пласманом у Супер лигу.

"Ми смо направили чудо за две године, а свестан сам да нико није направио тим за годину дана. Клуб се развија, имамо много младих талентованих играча у комбинацији са старијима. Ушли смо у завршницу Купа и у Супер лигу, то је велики резултат за нас. Јако сам задовољан обављеним послом. Играли смо са Мегом у Купу и види се разлика измедју екипа које играју Јадранску лигу и домаћу, и ментално и физички. Они су одиграли много више јаких утакмица, а ми смо довели два играча да не будемо топовска храна, да изгубиш као човек са 10-15 разлике, да буде интересантније", рекао је Николић.

Он је додао да је веома амбициозан и да би волео да удје са екипом у АБА лигу.

"Осећам се способно, нећемо се предавати, мораш да имаш циљ да би нешто направио. Нисмо оптерећени тиме, можда следеће године. Можда у овом тренутку није реално али амбициозан сам", додао је тренер Динамика.

Динамик је ангажовао америчког плејмејкера Девина Брукса, а Николић је рекао да је тај играч дошао пошто домаћи плејмејкери "траже велике паре".

"Због тога мораш да се определиш за странца, а ја то не волим, али јефтинији су него ови наши. Ја бих довео Јовића из Звезде, али не могу. Ти искусни играчи неће да играју за мале паре. Око пласмана у Супер лиги, никога не потцењујем, али реално је да у финалу играју Партизан и Звезда, а сви то желите. Звезди дајем предност, а ми ћемо да се крљамо за четврто место. Велика је разлика, екипе из Јадранске лиге могу да изгубе једну утакмицу, да буде неко изненадјење али само то", додао је Николић.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић рекао је да је циљ екипе да сачува статус АБА лигаша.

"Неће бити нимало лако. Реално смо квалитетнији од екипа из КЛС, али и они имају своју рачуницу. Мега је баш у таквој једној сезони постала АБА лигаш. Раднички је играо у полуфиналу АБА против Звезде и изгубио на једну лопту, а онда се нису пласирали у АБА лошијим издањима у КЛС. Не верујем да ће сезона проћи без изненадјења, а ако се пласирамо у полуфинале желим да одиграмо најбоље могуће. Звезда је фаворит за освајање титуле, све осим тога би било изненадјење. За АБА лигу Звезда, Партизан, ФМП и ми, а из КЛС Вршац је најозбиљнији конкурент", рекао је Милојевић.

Тренер ФМП-а Душан Алимпијевић рекао је да је основно да екипа остане у регионалној лиги.

"Ситуација је мало специфична, пошто сам само седам дана са екипом, али то је довољно да видим чиме располажем. Екипа је изузетно талентована, али су свесни да после одредјених утакмица неке навике и ствари морају из корена да се промене. Основно је сачувати статус, знамо да неће бити лако пошто све екипе имају потајне амбиције да победе макар једног АБА лигаша на свом терену", рекао је Алимпијевић.

Тренер Вршца Валдимир Ђокић рекао је да се екипа не оптерећује резултатима у Супер лиги, да нема превелике амбиције, али да жели да оствари што више победа.

Тренер Борца Рашко Бојић истакао је да је његова екипа имала успешну сезону у КЛС, после 15 везаних победа и да жели да настави са добрим резултатима.

Директор лиге Леон Делеон рекао је да очекује занимљиву и коректну борбу за титулу и пласман у АБА лигу. Он је додао да ће бти телевизијски пренос углавном две утакмице по колу, а да ће цео плеј-оф бити покривен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар