Фед куп: Аустралијанкама одговара подлога у Зрењанину!

Селектор Аустралије Алиша Молик рекла је да њен тим максимално спреман за предстојећи меч плеј-офа Фед купа против Србије.

Фудбал 21.04.2017 | 10:15
Фед куп: Аустралијанкама одговара подлога у Зрењанину!
Аустралија ће 22. и 23. априла у Зрењанину играти против Србије у плеј-офу за попуну Светске групе "Б" Фед купа. Мечеви ће се играти на тврдој подлози.

Молик је додала да њеним играчицама изузетно одговара подлога на којој ће се играти у дворани у Зрењанину.

"Пресрећна сам што имам играчице високог ренкинга у тиму. Висок ренкинг је нешто што се заслужи, али ми то морамо да оправдамо на терену. Уживамо овде, хала је одлична и подлога нам одговара. Навикли смо се на њу и максимално се спремили за дуел са Србијом", рекла је Молик на конференцији пре жрева Фед купа.

"Српски тим јесте млад, али и ми имамо младе играчице. У тиму имамо 16-годишњу Ајаву, због које сам изузетно срећна што је овде. Оно што ми имамо је и искуство мојих играчица на WТА туру, али и грен слем турнирма и то не сме да буде занемарно. Искуство може доста да помогне, гледаћу да им помогнем да се што боље осећају током викенда и да дају све од себе", додала је Молик.

Тенисерка Дарија Гаврилова казала је да је свесна да ће се максимално трудити да свом тиму донесе бодове уколико јој селектор укаже прилику.

"Знам да ће публика бити на њиховој страни, ипак играју код куће, али ми смо навикли на то. Ми у тиму подржавамо једни друге. Уколико ми селектор буде поставила да играм ја ћу се труди максимално концентришем на свој меч и на свој тим, да одиграм свој тенис, а да ме публика не омета", рекла је Гаврилова.

Молик је за меч са Србијом позвала Дарију Гаврилов, 27. тенисерку света, Ешли Барти 87, као и 16-годишњу Дестани Ајаву, којој је то први позив у Фед куп тим Аустралије. Такође, ту је и Кејси Делаква, која је дубл играчица и тренутно је 93. на WТА ранг-листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар