Даниловић: Денвер не брани Јокићу да игра за Србију!

Кошаркашки савез Србије огласио се саопштењем поводом информација у медијима да играч Денвер Нагетса Никола Јокић неће играти за Србију на Европском првенству.

Кошарка 20.04.2017 | 22:50
Даниловић: Денвер не брани Јокићу да игра за Србију!
Претходних дана, медији у Србији и Сједињеним Америчким Државама пренели су да најбољи играч тима из Колорада неће играти на првенству Европе које је на програму од 31. августа до 17. септембра.

Потписник саопштења из наше Куће кошарке јесте председник Предраг Даниловић.

"С обзиром на учесталу непрофесионалност да се о играчима, кандидатима за кошаркашку репрезентацију Србије, прве вести о евентуалном отказивању учешћа често шаљу кроз медије преко трећих лица, уместо да се прво обавести Кошаркашки савез Србије, не желимо да као озбиљна кошаркашка институција призната у Европи и свету, дајемо шансу за било какво прорачунато погрешно извештавање, већ да укратко објаснимо спортској јавности, али и свим играчима и сарадницима, истиниту чињеницу.

Ниједан НБА, нити било који други клуб нема право ни могућности (осим у случају повреде) да својим играчима који су под уговором забрани играње за националне тимове својих земаља из много разлога, али, пре свега, јер се кроз репрезентативне припреме и такмичења њихови играчи развијају и враћају у своје клубове много бољи и зрелији него што су били. Самим тим, клубовима је у директном интересу да што више њихових играча постану стандардни репрезентативци својих земаља, поготово оних које имају шансу да се кроз такмичења боре за освајање медаља.

Као потврду нашег става, а сигурни смо и става свих спортских радника, у наставку прилажемо одговор потпредседника и помоћника генералног менаџера Денвер Нагетса господина Артураса Карнишоваса, који је коректно и спортски одговорио на правовремено и конкретно питање упућено од стране КСС – 'Да ли и зашто Денвер забрањује наступ њиховог играча Николе Јокића за репрезентацију Србије на ЕП 2017?“.

"Према уговору између НБА и ФИБА, ми не можемо и нећемо бранити Николи да игра за репрезентацију Србије. Обавестите ме уколико будете имали даљих питања. Већ сам разговарао са селектором Александром Ђорђевићем по овом питању. Хвала вам", наводи се у одговору Карнишоваса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар