Видео: НБА казнила тренера, али играчи плаћају казну!

Играчи Мемфис Гризлиса одлучили су да плате казну од 30. 000 долара, коју је НБА издао њиховом тренеру Дејвиду Физдејлу.

Кошарка 21.04.2017 | 15:15
Видео: НБА казнила тренера, али играчи плаћају казну!
Физдејл је после пораза од Сан Антонија (96:82), у другој утакмици прве рунде плеј-офа, био изразито љут на судије које нису имале исти критеријум суђења.

Лига га је казнила са 30.000 долара, али су играчи стали у заштиту тренера, као што је он стао у њихову на конференцији за медије.

“Одмах смо му рекли – 'Нећес морати да платиш то'", рекао је плејмејкер Мајк Конли.

Подсећамо вас на то шта је тренер Мемфиса рекао на конференцији после утакмице са Сан Антонијом.

"Кавај је имао више слободних бацања него наша екипа, објасните ми то. Наши играчи не уживају поштовање које заслужују, пошто Мајк Конли 'не полуди', он има стила и само игра утакмице. Али нећу их пустити да нас третирају на овај начин. Знам да (тренер Сан Атонија Грег Поповић) има педигре, а да сам ја млади почетник, али нећу ово дозволити. Ово је неприхватљиво, ово је било непрофесионало. Моји играчи су се борили у утакмици и заслужили право да остану у игри, а они нам чак нису ни дали шансу за то", рекао је Физдејл, пре него што је лупио шаком од сто и демонстративно изашао из прес сале.

Спарси воде 2:0, а наредна два сусрета играју се у Мемфису.