Посљедице дербија - Партизанови проблеми за Војводину!

Без осовине на средини и без првог левог бека! Враћа се Саша Илић, шанса за Радина, Ел Монира, Косовића. . .

Фудбал 21.04.2017 | 15:00
Посљедице дербија - Партизанови проблеми за Војводину!
Партизан је са Маракане донео победу, разгалио срца Гробара, али у Хумску 1 унео и мали неспокој уочи веома важног дуела другог кола плеј-офа против Војводине. Разлог: чак тројица црно-белих неће моћи да играју у једном од дерби мечева Суперлиге наредног викенда.

И то веома битних фудбалера у концепцији Марка Николића. У питању су Евертон Луиз, МаркоЈевтовић и Немања Милетић.

Прва двојица су добили по жути картон против Црвене звезде и аутоматски им следује суспензија на наредној утакмици, а њу Парни ваљак игра у суботу од 17 часова на свом стадиону против традиционално незгодног тима из Новог Сада. Милетић је повређен напустио наш највећи стадион и следује му неколико дана мировања, те и он неће бити у комбинацији за првих 11, а након сутрашњег прегледа магнетном резонанцом знаће се и коначан степен његове повреде.

Евертон је почетком другог полувремена зарадио жути картон због фаула на центру игралишта. То му је била десета јавна опомена у Суперлиги, због чега, према Пропизицијама такмичења, неће моћи да игра у супоту. С друге стране, Марко Јевтовић је зарадио тек четврти картон и мора на принудну паузу први пут од почетка првенства, што оставља стручном штабу дилеме ко ће их заменити против Војводине.

Повољна околност је што је у конкуренцији, после суспензије, капитен Саша Илић, а капитен је у прошлости знао да се помери корак уназад и одигра на позицији задњег везног. Она је природна за Милана Радина, те је можда ово прави тренутак да се летошњи новајлија из Вождовца представи публици на свом месту. Опција је још и Саша Марјановић, који овог пролећа ниједном није био ни у протоколу, као и нешто офанзивнији Небојша Косовић.

Други проблем који Марко Николић мора да реши односи се на повреду Немање Милетића. Он је под јаким боловима у финишу замењен и, на сву срећу, установљено је да повреда није теже природе. Зглоб леве ноге је натекао и пред некадашњим првотимцем Јавора је неколико дана паузе, што оставља дилему ко ће га мењати на левом боку.

Прва опција је Мохамед ел Монир, који је прошле седмице дебитовао у Новом Пазару, док је универзалац Милан Радин друга варијанта, ако струка процени да је, уместо у везном реду, кориснији у одбрани, као што је био случај у завршници вечитог дербија.

Одлука је на Марку Николићу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар