Шуман: Треба ли нам уопште репрезентација БиХ?!

Селектор рукометаша Босне и Херцеговине Билан Шуман поставио питање јавности и надлежним инстутуцијима јер је упитан одлазак "змајева" на меч са Финском у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској.

Остали спортови 20.04.2017 | 19:15
Шуман: Треба ли нам уопште репрезентација БиХ?!
Уколико Рукометни савез до 24. априла не обезбиједи око 50.000 КМ, рукометна репрезентација БиХ неће одиграти утакмицу трећег кола квалификација за одлазак на Европско првенство 2018. у Хрватској против Финске у граду Ванта.

Да ли ће Рукометни савез БиХ, којем су рачуни блокирани и који још није пререгистрован и дјелује ван Устава БиХ, успјети да сакупи потребни новац, засад није познато. 

"Надам се да чланови ИО неће изаћи из канцеларије док не ријеше овај проблем. Ја сам им упутио један мејл у којем сам написао шта је потребно да се одиграју утакмице. Крајњи рок за уплату авионских карата је 24. април. Потребно је измирити и нека дуговања према хотелу 'Хилс' јер је потребно да негдје скупим играче, не можемо да се окупимо на трамвајској станици", рекао је Шуман за"Независне новине".

Његов шири списак који је објавио за сусрете са Финском остао је у сјени дешавања у РС БиХ.

"Тражимо минимум минимума, да одемо до Финске, једно мјесто да спавамо, да имамо нормалну исхрану и дворану за тренирање. Авионске карте за Хелсинки за 24 особе коштају 15.000 КМ. Ту су обавезе и према хотелима који су нам нудили фантастичне услове, дакле потребно је негдје око 50.000 КМ. Од септембра прошле године нико није марке дао", говори Шуман, који је овај пут искључио могућност да он плати трошкове за ову акцију.

Бх. селектор, који само тражи логистичку помоћ, спреман је да у помоћ позове и једну од највећих легенди бх. спорта.

"Дође ми да позовем Ивицу Осима да помогне да одемо до институција, Предсједништва БиХ, да видимо треба ли нам репрезентација уопште. За седам дана имаћемо праву слику, односно хоћемо ли путовати у Финску".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар