Анализа - видео: Да Колина има косу, чупао би је од муке!

Велике грешке судија обележиле четвртфинале у Лиги шампиона!

Фудбал 19.04.2017 | 20:50
Анализа - видео: Да Колина има косу, чупао би је од муке!
Судијске грешке. Логично је да их има, оне су саставни део ове игре, али оно што је симптоматично за овогодишње издање Лиге шампиона је да их у овом априлском четвртфиналу има пуно. 

Многи су клубови оштећени, озлојађени, а најновије понижење доживео је синоћ Бајерн у Мадриду где је мађарски арбитарВиктор Касаи пао на испиту.

Опростио је други жути картон Каземиру, истерао је на правди бога Артура Видала у 84. минуту и није са помоћницима видео офсајд позиције код другог и трећег гола Кристијана Роналда.

Довољно да се и Пјерлуиђи Колина, први човек судијске организације УЕФА који је задужен за делегирање арбитара, замисли. Да има косе сигурно би је легендарни Италијан чупао од муке, али и овако му је лоше јер је вероватно свестан да је подбацио у избору судија које показују да нису дорасле величини овог такмичења.

Ниво суђења срозао се у овој фази Лиге шампиона, и то морамо признати, без обзира на чијој страни су наше симпатије. А све је почело прошле среде у оном чудном поподневном мечу у Дортмунду између Борусије и Монака (2:3).

Главни арбитар из Италије Данијеле Орсато са помоћницима није тада видео гол из чистог офсајда Килијана Мбапеа, којим је гостујући тим повео на том мечу. 

Да ли је тај детаљ донео одлучујућу предност Кнежевима сазнаћемо вечерас после реванша у Монаку. Занимљиво, само сат времена након окршаја у Немачкој, нова контроверзна одлука донета је и у Мадриду на утакмици Атлетико - Лестер (1:0) на "Висенте Калдерону".

Овај пут није се прославио главни судија из Шведске Јонас Ериксон, који је престрого досудио најстрожу казну за Јорганџије. Олбрајтон јесте оборио Караска и сигурно је заслужио жути картон, али је прекршај био ван шеснаестерца и то је милионер из Шведске морао да види. Тај гол донео је тријумф Атлетику од 1:0 и пресудну предност у двомечу са шампионом Енглеске.

Проблема је било и у првој утакмици у Торину између Јувентуса и Барселоне у којој је Стара дама прегазила Каталонце са 3:0. Главни судија из Пољске Шимон Марчињак тада је на асистенцију помоћника поништио гол Квадрада, иако се Кедира који му је асистирао у акцији, није налазио у офсајд позицији.

Такође, Пољак није досудио ни једанаестерац за Барсу након што је Кјелини играо руком у свом шеснаестерцу приликом шута Луиса Суареза па је ту судија изнивелисао ситуацију па је заправо узајамно оштетио обе стране тим одлукама.





Остаје нам да се надамо да ће се  на овим грешкама завршити, али и да ће Колинаопоменути судије да припазе шта раде. Иде полуфинале, време је за велике одлуке и над ниједном утакмицом не сме да се надвије сенка сумње у поштено суђење, које је добрано пољуљано након неколико великих грешака арбитара протеклих дана. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар