Видео: Да ли ће судија бити ''МВП'' и на Кампу Ноу?!

Холанђанин Бјерн Којперс биће главни судија у другом мечу четвтфинала између Барселоне и Јувентуса. Али, да ли ће се то свидети навијачима "Старе даме"?

Фудбал 19.04.2017 | 19:10
Видео: Да ли ће судија бити ''МВП'' и на Кампу Ноу?!
Он је један од омиљених судија "Блауграна", док га фудбалери из Торина памте по црвеним картонима.

Холанђанин је пре пет година на Камп Ноу досудио "сумњив" пенал за Гвардиолину екипу против Милана (у првом мечу на Сан Сиру било је 1:1).

Прецизан с беле тачке био је Меси, да би Ночерино успео да изједначи, али је судбина Каталонаца поново била у Бјорновим рукама.

Пет минута пре краја првог полувремена досудио је још један "сумњив" пенал за Барселону и поново је био прецизан Аргентинац, да би Инијеста у другом делу меча поставио коначан за резултат за победу "Блаугране".

Нападач Милана, Златан Ибрахимовић после овог меча био је бесан на судију.

"Ово је срамота. УЕФА жели финале Лиге шампиона у ком ће играти знате већ која два клуба. Сада разумем Муриња кад каже оно што увек каже после меча с Барселоном на Камп Ноу", рекао је тадашњи нападач "росонера".

Којперс је потом одлучио да се одбрани и да одговори на Ибрине нападе, а тиме уизненадио јавност јер УЕФА строго забрањује судијама да коментаришу мечеве које воде.

"Неколико људи звало ме је после утакмице и сви су хвалили моје суђење", рекао је Холанђанин.

Гостима на Камп Ноу неће бити лако јер је њиховој екипи судија на последње четир иутакмице полазао три.

У оквиру осмине финала Лиге Европе, у марту 2010. "Стара дама" гостовала је Фуламу. На том мечу Јувентус је остао без двојице играча – Фабија Канавара и Жонатана Зебине.

Куипер је за Италијана престрого показао црвени картон, док је други био оправдани, Зебина је због ударања противника без лопте морао раније у свлачионицу.

То је умногоме пресудило и резултат, где је Фулам декласирао клуб из Торина и пласирао се у четвртфинале.

Чеитири године касније, поново је био главни на мечу Јувентус – Фиорентина у истој фази такмичења Лиге Европе, а меч је завршен нерешеним резултатом – 1:1.

У групној фази Лиге шампиона 2015. Јуве је играо против Борусије из Мехенгладбах,а Бјорн је поново једног фудбалера "Старе даме" послао раније на туширање – овога пута то је био Ернанеш због оштрог старта. Ипак, италијански клуб је упркос мање играча на терну, у овом мечу успео да сачува бод (1:1).

Последњи меч судио је ове сезоне, када је торински клуб у групној фази такмичења играо против Лиона, али им је тада досудио пенал и меч је завршен нерешеним резултатом (1:1).

Остаје да се види, да ли ће Бјерн наставити са традицијом и у овом случају бити талија по ‘Блаугране’, а малер за Италијане.



Лига шампиона – четвртфинале:
20:45 Барселона – Јувентус (први меч 0:3)
20:45 Монако – Борусија (3:2)

Уторак:
Лестер Сити – Атлетико Мадрид 1:1 (0:1)
Реал Мадрид – Бајерн Минхен 4:2 (2:1)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар