#ФрееНикола или ће 100.000.000 Срба да вас псује сваког дана!

Затрпана Денверова страница! Зар сте сумњали?!

Кошарка 19.04.2017 | 22:15
#ФрееНикола или ће 100.000.000 Срба да вас псује сваког дана!
Евробаскет у Пољској остаће нам у сећању кад се Србија после година агоније вратила на победничко постоје, славили смо потом и сребра са Мундобаскета у Шпанији и Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, али континентална смотра овог лета? Цела Србија ће овог лета сањати прву златну медаљу на неком великом такмичењу још од Индијанаполиса 2002. године. Деценију и по већ чекамо. Предуго.

И сада генерација која обећава. Ако бисмо били у најјачем саставу... Уз Шпанце вероватно и најквалитетнији састав. А и Фурија је “оматорела“ и ми бисмо се ту питали. Али Немања Бјелицаготово сигурно неће играти због повреде, а ако и Никола Јокић прескочи овог лето како би се посветио раду на физичкој снази? Па, Србија онда објективно неће бити баш фаворит број један.

Стога сасвим очекиван “одзив“ српских кошаркашких фанатика на вест из Денвера. Фејсбук страница Нагитса затрпана је коментарима у којима се овај НБА лигаш моли да дозволи Јокићу да заигра за Орлове, мада има и оних упућенијих који подсећају на споразум са Фибом и чињеницу да је одлука на крају увек код самог играча. Има и оних који истичу да би оваква Јокићева одлука и српској репрезентацији дугорочно донела много користи, јер Никола тек треба да напредује и развије се у још доминантнијег центра.

Такви наравно не наилазе на разумевање традиционално острашћеног српског живља широм планете. Па се у бројним коментарима може прочитати и нови хаштаг #ФрееНикола(ослободите Николу), много псовки о којима нећемо сада, чак и претњи.. Али и гомила духовитих, па и мање шаљивих коментара.

"Денвер би врло лако могао да се од најпопуларнијег клуба у Србије претвори у најозлоглашенији", пише тако извесни Боки, да му не наводимо баш пуно име и презиме.

Један Миле подсећа Денвер да су српски кошаркаши најбоље сезоне имали баш после успешних репрезентативних кампања. Уосталом...

"Нагетси су сезону завршили, имаће скоро три месеца да ради на тело пре но што се придружи репрезентацији, дакле са одмором око два месеца да ради на кондицији... А ви сте га имали целих осам месеци. Не притискајте дечка. Ми смо мала, поносна и сиромашна нација са посебним осећањима према овој игри и навијање за репрезентацију је наш начин да се изборимо са свакодневним проблемима", истиче Миле.

Чак и они помирљивији саветују Нагетсе да погледају друге примере европских кошаркаша.

"Дирк Новицки, Пао Гасол и други никада нису прескакали репрезентативне акције па њихове каријере нису трпеле. Немојте да заборавите и да је Јокић експлодирао после Олимпијских игара када је тренирао са искуснијим српским играчима, стекао самопоудање и покупио понеки трик од Теодосића. И Нагетси су профитирали", пише Стефан.

Међутим, нису сви земљаци тако смирени...

"Већ је две године у Денверу и што је ово сад лето тако битно? Зашто га већ нисте довели у форму? Кад заврши каријеру и осврне се иза себе неће сигурно да се сећа уласка у плеј оф са Денвером... И не брините - играћете тај плеј оф следеће сезоне. Само пустите Јокића да игра целу сезону, а не само пола. Платите га и кажите хвала", осећа се љутња у речима једног Николе.

И Гокси сматра да ће Јокић више научити уз Александра Ђорђевића него у Колораду.

"А шта ће да научи тамо осим да шутира без резона, јер сваку утакмицу коју су изгубили просек шута за три поена је био 30/9, 36/10, 37/11... Уз Теа и остале много више ће научити, а до Еура има времена за теретану".

Негативне емоције према Денверу су наравно сасвим учестала појава.

"Наци барабе! Пустите га да игра! Никада ви нећете бити Сакраменто са Дивцем и Стојаковићем. Увек ћете бити мали клуб без плеј-офа", додаје други Фејсбук корисник.

"Разбили смо вас у Индијанаполису, сад имамо тим да то урадимо опет. Зато, плашите се Срба! Јер ми смо мајстори кошарке", надовезује се Игор.

"Зли Шумар" упозорава... Уз јасан блеф о броју Срба на планети.

"Ако га не пустите да игра 100.000.000 Срба ће вас псовати сваки дан".

Наравно, има и другачијих мишлења. Чак и међу Србима. Па Бранко каже да би жртвовање једног лета и останак у САД унапредили Јокићеву одбрану, Милан истиче да ће бити савршени кошаркаш ако унапреди физику, док Борис подсећа да су центру из Сомбора тек 22 године и да има времена за репку, али да је најбитније да прво достигне свој пуни потенцијал...

"Кад се доведе у ред сви ће профитирати. Биће легитимни лидер како Нагитса тако и Србије... Ако желите да имате дебељка који не можда игра ни 25 минута по утакмица онда изволите", помало радикално констатује Борис, који предлаже и компромисно решење, односно каснији долазак на припреме што - знамо сви - селектор Ђорђевић бар до сада није дозвољавао.

И да закључимо са једном ранијом Јокићевом изјавом којом поентира извесни Игор: "Верујем да су једини мишићи који су ти потребни у кошарци они у мозгу".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар