Видео - Тренер Мемфиса бијесан: Зек 0, а Кавај 19 бацања?!

Тренер Мемфис Гризлиса Дејвид Физдејл оштро је критиковао судије после пораза од Сан Антонија, у другој утакмици првог кола плеј-офа Запада у НБА лиги.

Кошарка 18.04.2017 | 20:15
Видео - Тренер Мемфиса бијесан: Зек 0, а Кавај 19 бацања?!
Мемфис је изгубио на гостујућем терену од Спарса 82:96, па сада губи са 2-0 у серији.

Физдејл је рекао да судије Дени Крофорд, Родни Мот и Бил Спунер његовој екипи нису дали шансу да изједначи у серији на 1:1.

Он је на конференцији за новинаре прво рекао да ће "попити чашу вина у авиону" и анализирати утакмицу, али се ипак предомислио и уз повишени тон у двоминутној изјави критиковао судије, ударио шаком у сто и напустио конференцију.

"Било је лоше суђење. Зек Рендолф није имао ниједно слободно бацање, али је Кавај Ленард имао 19", рекао је Физдејл.

Ленард је био непогрешив са линије за слободна бацања, а утакмицу је завршио са 37 поена. Мемфис је током утакмице имао 15 слободних бацања, а Сан Антонио 32, иако су Гризлиси имали 35 покушаја из рекета, 17 више од Спурса.

"Ја нисам човек бројки, али то ми се не чини у реду", додао је тренер Мемфиса. Мемфис је у четвртој четвртини стигао на четири поена заостатка, 71:75, али је Сан Антонио тројкама Тонија Паркера и Пау Гасола успео да се одлепи.

"Мислим да је био прекршај сваки пут када сам био на линији пенала. Мемфис је физички тим и на мене сваки играч иде телом. Мислим да сам урадио нешто и да су судије на то обраћале пажњу и због чега сам одлазио на линију", рекао је Ленард.

Судије Крофорд, Спунер и Мот су током каријера до сада судили више од 400 утакмица у плеј-офу, а сваки од њих је у НБА лиги дуже од 20 година.

"Кавај је имао више слободних бацања него наша екипа, објасните ми то. Наши играчи не уживају поштовање које заслужују, пошто Мајк Конли 'не полуди', он има стила и само игра утакмице. Али нећу их пустити да нас третирају на овај начин. Знам да (тренер Сан Атонија Грег Поповић) има педигре, а да сам ја млади почетник, али нећу ово дозволити. Ово је неприхватљиво, ово је било непрофесионало. Моји играчи су се борили у утакмици и заслужили право да остану у игри, а они нам чак нису ни дали шансу за то", рекао је Физдејл.

Серија се сели у Мемфис, где ће бити одигране трећа и четврта утакмица. Наредни дуел на програму је у четвртак.