Фетел искористио глупост Хамилтона за ВН Бахреина!

Возач Ферарија Себастијан Фетел тријумфовао је на Великој награди Бахреина.

Остали спортови 16.04.2017 | 19:20
Фетел искористио глупост Хамилтона за ВН Бахреина!
Немац је до друге победе у сезони стигао испред два возача Мерцедеса, вицешампиона Луиса Хамилтона и Валтерија Ботаса, док је Фетелов колега Кими Раиконен завршио четврти.

Првих десет комплетирали су Рикардо, Маса, Перес, Грожан, Хулкенберг и Окон.

Ботас је стартовао са прве позиције и добро кренуо. После прве кривине Финац је одбио нападе Фетала који је престигао Хамилтона. Међутим, после промена гума Немца и изласка сигурносног возила због судара Карлоса Саинца и Ленса Строла у 14. кругу, Фетел је успео да дође до првог места.

Видели смо и велику грешку Хамилтона, која га је на крају коштала могуће победе. Наиме, пред улазак у бокс, Британац је свесно направио грешку и непотребно успорио, и тако блокирао Рикарда, након чега је кажњен са пет секунди.

Ипак, Мерцедес је на средини трке повукао добар потез, пославши Ботаса на променуо пнеуматика, што је учинило Финца много бржим. На ту тактику, Ферари је одговорио слањем Фетела у бокс, што је Хамилтон искористио да дође до првог места. После изалска из бокса, Фетел је изашао испед Ботаса, али је имао 16 секунди заостатка за Хамилтоном, односно 11 због поменуте казне Британца.

Тактика Мерцедеса је била јасна, до краја је остало било 20 кругова, а Хамилтон је имао истрошеније гуме, али и 11 секунди у односу на Немца.

Ипак, Мерцедес није хтео да ризикује да иде до краја са старим гумама, па су послали Хамилтона на промену гума у 41. кругу, а због казне је остао пет секунди више у пит стопу. Британац се на стазу вратио на стазу као трећи, девет секунди иза Ботаса и 18 иза Фетела.

Хамилтон је после само шест кругова успео да достигне Ботаса и да се пробије до друге позиције. До краја је било остало десет кругова, а заостатак је и даље био великих, 10 секунди. Међутим вицешампион из претходне сезоне сваки је круг надокнађивао око пола секунде и надао се да ће можда достићи Себастијана.

Међутим, није успео да припрети, па је Фетел стигао до 44. тријумфа у сезони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар