Лајовић без главног жреба у Монте Карлу!

Српски тенисер Душан Лајовић изгубио је у првом колу квалификација турнира у Монте Карлу од Украјинца Сергеја Стаховског у три сета, 6:7 (0), 6:3, 3:6.

Тенис 15.04.2017 | 22:45
Лајовић без главног жреба у Монте Карлу!
Стаховски је треће победе у исто толико међусобних дуела с Лајовићем дошао после сат и 58 минута игре.

Украјинац, 109. тенисер на АТП ранг-листи, у другом и последњем колу квалификација играће против Словака Мартина Клизана.

Србија ће тако на Мастерсу који почиње у понедељак имати два представника - Новака Ђоковића и Виктора Троицког.

Душан Лајовић није успео да се прикључи Новаку Ђоковићу и Виктору Троицком у главном жребу мастерса у Монте Карлу, који стартује у понедељак.

Српски тенисер поражен је у првом колу квалификација. Њега је победио Украјинац Сергеј Стаховски у три сета - 6:7 (6:0), 6:3, 3:6.

Стаховски, 109. играч на АТП листи, тако је и трећи пут у низу славио против Лајовића, а за тријумф му је било неопходно два сата игре.

Душану Лајовићу ово је било друго учешће у квалификацијама на престижном турниру у Монаку, након што је 2014. такође поражен у првој рунди од анонимног домаћег тенисера Романа Арменода.

Новак Ђоковић, који је два пута освајао трофеј у Монте Карлу, у првом колу је слободан као други носилац, док ће у другом играти са бољем из меча Жил Симон (Француска) - Малек Жазири (Тунис).

Виктор Троицки ће се у првој рунди састати са Уругвајцем Паблом Куевасом.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра, а титулу брани Рафаел Надал, који је чак девет пута подизао пехар на том турниру у каријери.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар