Оштро у Бахреину - Ферари има аеродинамичког кеца!

А подијуму се нада и Фетел и Хамилтон! Оба возача имају по две победе на стази у Бахреину. Одлучиваће нијансе, јер Ферари типује да ће Фетелов болид уз нову аеродинамику доњег дела возила победити макар и за длаку.

Остали спортови 15.04.2017 | 12:45
Оштро у Бахреину - Ферари има аеродинамичког кеца!
Све је спремно за ВН Бахреина, бар тако мисле у Ферарију. У Маранелу за Себастијана Фетела верују да може да надмаши Луиса Хамилтона, односно да ће Британац бити поражен на било који начин. Један од начина је и нов аеродинамички пакет доњег построја “СФ 70 Х” болида. Наиме, Ферари је у Кини већ испробавао нову концепцију аеродинамике патоса са видљивим увећањем оплате од три до четири центиметра по боку доње плоче такозване “поднице”. Једна од главних улога овог дела је хлађење трансмисије, чување гума, али и боље лежање болида у кривини.

Такав аеродинамички сет није виђен на тест полигону у Барселони, а верује се да теоријски може да побољша време проласка кроз круг за пар стотинки. Тачно толико је и потребноСебастијану Фетелу, али и Кимију Рајконену, јер ко се буде нашао испред, било да је реч о Скудерији или о Мерцедесу, диктираће темпо трке.

“Матија Биното је одлично обавио свој посао. Обавља га и даље, јер је битно да имамо континуитет у развоју током целе сезоне. Неке прекретнице… Не, ја сам за лагано увођење нових елемената на свакој трци. То се и односи и на трку у Бахреину. Момци у Маранелу раде пуном паром”, јасан је Серђо Маркјоне, први човек Ферарија.

Шта закључити на основу овога? Па, закључак је јуче најбоље дао Ники Лауда. Изјавио је да је Биното највећи “кривац” за велики напредак Ферарија. С тим у вези, а ако се обистинеМаркјонеова предвиђања, Фетел би уз добру тактику могао да победи на трци за ВН Бахреина. Он ће бити у шанси да баш то и учини, јер нова аеродинамика пода болиде Скудерија Ферарија пружа боље хлађење и чува гуме! Фетел би зато могао да има неку врсту предности.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар