Надал: Врло је вјероватно да се враћам на врх!

Рафаел Надал се увелико спрема за изазове на шљаци. Он је пропустио Дејвис куп против Србије протеклог викенда како би тренирао на најспоријој подлози и тако ударио последњу глазуру пред део сезоне на црвеном туцанику.

Тенис 14.04.2017 | 16:15
Надал: Врло је вјероватно да се враћам на врх!
Шпанац ће у седмици пред нама играти у Монте Карлу, а потврдио је учешће и у Барселони, Мадриду и Риму генералним пробама за Ролан Гарос. Надал је неколико дана процео на Мајорци у својој Академији где је тренирао са младим и перспективним јуниором 17-годишњим Каспером Рудом.

Он ће у Монте Карлу покушати да одбрани титулу и тако покушати да освоји десети пехар у кнежевини.

"Волео бих поново да победим овде. Када се вратите на турнир на којем сте имали доста успеха, онда су и успомене посебне. Ако будем играо добро онда имам своје шансе да победим", рекао је Надал.

Пети тенисер света је веома реалан када су у питању његове шансе за освајање другог гренд слема у сезони, Ролан Гароса.

"Ствари су једноставне. Ако будем добро играо онда имам шансе да поново победим. Ако не будем био добар, онда немам. То је све просто, не ради се о томе да ли сањам да победим или не, већ да ли ћу играти добро или не", насмејао се Надал.

Рафа је у 2017. остварио скор од 19 победа и пет пораза, играо је у финалима у Мелбурну, Акапулку и Мајамију, али нигде није успео да победи. На Аустралијен опену и на Ки Бискејну поражен је од Роџера Федерера, док је у Акапулку од њега био бољи Американац Сем Квери.

"До сада сам задовољан како играм у 2017. години. Иако нисам освојио ниједан пехар, нисам имао неке озбиљне киксеве. Био сам доследан и играо своју игру. Врло је вероватно да могу да се вратим међу четири најбоља играча света ако будем одиграо добро у сезони на шљаци", закључио је Надал, освајач 14 гренд слем титула.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар