Да ли ће се Ф1 возити испод турског полумјесеца?

Први човек Формуле 1, Чејс Кери и председник Турске, Реџеп Тајп Ердоган постигли су начелну сагласност да се најбржи спорт врати у земљу полумесеца.

Остали спортови 18.04.2017 | 12:45
Да ли ће се Ф1 возити испод турског полумјесеца?
У палати председника Турске, Реџепа Тајпа Ердогана, догодио се сасвим необичан састанак. Највиши званичници земље полумесеца састали су се са делегацијом најбржег спорта коју је предводио Чејс Кери. Након састанка Вурал Ак, директор стазе у Истанбулу наговестио је да би Формула 1 могла да се врати у Турску.

“Све што могу и треба да кажем јесте да је састанак добро прошао. Постигли смо начелан договор, али уговор још није потписан”, рекао је Вурал Ак уз напомену да се Турска у Ф 1 календару по први пут нашла 2005. године.

Први боравак најбржег циркуса у Турској раскинут због финансијских проблема. Влада у Анкари је 2011. године одбила да финансира даље одржавање трке на Инстамбул парку, јер тадашњи први човек такмичења, Берни Еклстон није имао намеру да попусти и смању трошкове. После тога, Вурал Ак је је још једном желео да се нагоди са руководством Формуле 1. И та иницијатива је пропала зато што је Еклстон за ту услугу тражио 25.000.000 долара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар