Обрадовић: Добро је - Ђоковић поново једе месо!

Богдан Обрадовић биши селектор Дејвис куп репрезентације дао је интервју за шпански "Ас", поводом ситуације у којој се претходних месеци налази Новак Ђоковић.

Тенис 06.04.2017 | 18:40
Обрадовић: Добро је - Ђоковић поново једе месо!
У интервјуу, Обрадовић говори о односу са Ђоковићем, о његовој исхрани, Пепу Имасу и другим занимљивим стварима.

Шта није у реду са Новаком?

"У прошлој години било је недеља у којима није играо. То није позитивно. Било је и када је смањивао тренинге, вршио чудне дијете, више је медитирао него што је ударао лоптицу. Одвратио се од нормалне рутине. У тенису када промените рекет, промени вам се и игра, замислите тек онда када промените ум шта се дешава", започео је Обрадовић.

Може ли Новак да се врати на ниво од пре?

"Изазвао сам конфликт са Новаком јер желим да га пробудим. Видећемо како ће реаговати, почео је да једе месо, што је добро. Сад ћемо видети како ће се ситуација даље одвијати”.

Ђоковић каже да му је породица сада најважнија?

"Нешто му је прошло кроз главу. Роџер Федерер има четворо деце, па и даље успева да игра на високом нивоу. Породица је битна, али треба наћи прави баланс. Сишао је са правог пута и залутао је у шуми".

То више није Новак који виче на терену?

"Раније је викао, сада постоје делови меча у којима не показује емоције. Не преноси такмичарску енергију на терен коју има. Као да му је неко однео енергију, али не знам ко и где."

Шта мислите од Пепеу Имасу?

"Чуо сам за њега још давно. На челенџеру у Сеговији, тренирао сам неке клинце које је напустио. Рекао је да више новца може да заради на менталним тренинзима. Психологија је уреду, али после тога морате да ударите милион лоптица на тренингу. Немам ништа против његовог посла, али је за Новака сада важно да не смањује број тренинга, нити да мења начин исхране", нагласио је Обрадовић.

Зашто?

"Новак је смањио тензију. Био сам међу првима који је ушао у конфликт са њим због дијете. Сви ти психолошки тренинзи терају га да мисли да је то најважније. То је катастрофа. Ако Фелпс једе у кући своје баке, уживаће и онда ће касније оборити светски рекорд. Новак је сјајно дете, али дозвољава да га носе различите теорије."

Какав је ваш однос?

"Тони Надал ме је то скоро питао. Одговорио сам да Новак има конфликт са собом, а не самном. Немам проблем са њим. Рекао сам му да може да се љути на мене, али да не постоји турнир, тренинг или свлачионица где може да се сакрије од мене, да каже да не жели да ме види. Он зна, да му од срца најискреније желим најбоље. Волим га, али ћу му увек рећи шта мислим."

Да ли бисте опет радили са њим?

"Ја сам овде и увек ћу бити ту за њега."

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар