ДК: Тениски "Змајеви" спремни за Холандију!

Дејвис куп репрезентација Босне и Херцеговине ће од 7. до 9. априла у Зеници дочекати Холандију у другом колу Прве групе Евроафричке зоне.

Тенис 05.04.2017 | 08:15
ДК: Тениски "Змајеви" спремни за Холандију!
Томислав Бркић, Дамир Џумхур, Мирза Башић и Нерман Фатић браниће боје Босне и Херцеговине, а у Зеницу су стигли сви играчи оси Башића чији се долазак из Мексика очекује.

Дамир Џумхур, 73. играч на АТП листи и најбоље рангирани бх. тенисер рекао је на данашњој конференцији за медије како је овај пут подлога нешто бржа.

"Имаћемо довољно времена да се навикнемо, нису велике разлике у подлози. Битно је да сви будемо спремни за петак. Нерман и ја смо већ тренирали. Мислим да ће подлога бити добра, да ћемо одиграти добро против Холандије, која има добар тим. Ми смо сви спремни да имамо још један велики резултат и дамо побједу Босни и Херцеговини", рекао је Џумхур.

Најбољи бх. тенисер сматра да су Холанђани изузетно искусна екипа.

"Мислим да они желе да скину притисак са себе, можда због домаћинста нам дају улогу фаворита. Холандија је искусна, имају Робина Хасеа који је неколико година у Топ 100. Мислим да су искусна екипа, али смо и ми јер дуго година играмо као један тим, велика је сложност у нашем тиму и мислим да ће то пресудити", рекао је Џумхур.

Он сматра да се БиХ мора тактички спремити за сусрет с Холанђанима.

"И ја и Мирза смо играли јако добро, Томо је дошао на ниво гдје би требао да буде бољи и мислим да ће та добра игра бити кључна за предстојеће мечеве, да нам то може дати додатно самопоуздање. Већи је притисак играти кући и сигурно је да постоји психолошка блокада коју морамо превазићи. Играо сам јаке мечеве, играо сам против Робина и добро је што сам играо против њега, мислим да ће бити јако битно да се тактички припремимо за мечеве", рекао је Џумхур.

Босанскохерцеговачки тим нема селектора, него је ту улогу на себе преузео играч и капитен Томислав Бркић.

"Било би лакше да имамо некога у улози селектора, али Томо је показао да је одлично могао водити тим, поготово је на мом мечу, у тренуцима који су били битни, дао добре савјете. Јако смо сложни и ми себе најбоље знамо и гурамо, зато је добро што имамо Томислава ту. Надам се да ћемо након ове побједе наћи некога", рекао је Џумхур.

Бркић, који ће имати двоструку улогу против Холанђана, је рекао да очекује тежак меч. Нада се да ће БиХ ићи даље и да су шансе за пролазак 50-50.

"Имају добре играче и сингла и дубла. Де Бакер је већ пар година у Топ 100. Вучем малу повреду од прошлог турнира те очекујем да ћу бити спреман до суботе као и Мирза. Сваки пут смо играли срцем, бориш се што више можеш. Вољели бисмо да је било и више публике задњи пут. Мислим да је ово један историјски меч, да направимо оно што у тенису у БиХ није направљено, да се боримо за пласман у свјетску групу", рекао је Бркић.

Први сингл мечеви играју се у петак од 14 сати, док се дубл игра наредни дан у истом термину у зеничкој Арени.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар