Хрватском гимнастичару стало срце на тренингу!

Томислав Марковић срушио се на тренингу на Осијеку, а само захваљујући брзој реакцији присутних спасен му је живот.

Остали спортови 01.04.2017 | 19:45
Хрватском гимнастичару стало срце на тренингу!
Хрватски репрезентативац у гимнастици Томислав Марковић (31) прослављаће убудуће 30. март као други рођендан.

Спортиста, који је због операције на колену ван тренажног процеса, у Осијеку је у среду желео да одради лагани тренинг, а онда се изненада без свести срушио на под.

Захваљујући брзој и трезвеној реакцији потпредседника клуба "Жито" Владимира Мађаревића, као и гимнастичара Борисе Чулине, Марковић је спасен. Њих двојица су га реанимирала све време до доласка Хитне помоћи.

"Били смо на тренингу и Томислав се пожалио како му није добро. Недуго после тога је пао и почео да се гуши. Лице му је било плаво, па смо Борис и ја одмах прискочили у помоћ и кренули да му вадимо језик. Реаговали смо брзо и исправно, почели да му масирамо срце. Ма, сам Бог нас је водио, јер су те прве минуте биле кључне", изјавио је за "24сата.хр" Владимир Мађаревић.

Томислав се брзо освестио по доласку у болницу, а потом је задржан на опсежним претрагама. Осећа се добро и у стабилном је стању, што је потврдио и поруком на Фацебооку.

"Што те не убије, то те ојача".

ЕКГ који је радио уочи операције колена у Минхену, крајем прошле године, није показао ништа сумњиво, али лекари у Осијеку ништа не желе да препусте случају, па ће размотрити опцију да му уграде стент.

За њега је спортска каријера сигурно завршена, иако је планирао да одради још један олимпијски циклус.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар