Државна награда за спорт у рукама Едина Џека!

"Ако Аргентина има Лионела Месија, Португал Кристијана Роналда, Шведска Златана Ибрахимовића, ми смо поносно што имамо Џека", рекао је Адил Османовић, министар цивилних послова Босне и Херцеговине.

Фудбал 24.03.2017 | 17:00
Државна награда за спорт у рукама Едина Џека!
Едину Џеку, капитену фудбалске репрезентације БиХ данас је у згради Парламентарне скупштине БиХ министар цивилних послова Адил Османовић додијелио Државну награду за спорт у 2016. години.

Џеко је након преузимања плакете, слике и новчане награде у износу од 15.000 конвертибилних марака (КМ) казао да ће новац прослиједити у хуманитарне сврхе, тачније по три једнака дијела донираће Родитељској кући у Сарајеву, те дјечијим домовима у Мостару и Тузли, пренијела је агенција "Анадолија".

Након што је примио награду и Џеко је поклонио министру Османовић дрес са бројем девет који носи у Роми.

"Мени је изузетна част и задовољство што сам добитник ове награде, која долази са највећег државног нивоа у БиХ. Ово ми је други пут да се налазим у овој згради и вјерујем да ће у будућности овдје долазити што више спортиста и примати награде. Вјерујем да су спортисти широм БиХ позитивна ствар ове државе, која има доста проблема. Као спортиста имам обавезу да апелујем на све људе у систему који одлучују да повећају буџет за спорт, односно улагање с обзиром да имамо велике спортисте и још веће таленте. И Џеко је настао у БиХ и вјерујем да уз помоћ свих људи овдје може да изађе још више великих спортиста који ће у будућности представљати БиХ на најљепши начин", казао је бх. нападач.

Османовић је нагласио да му је било велико задовољство што је имао прилику прије уручења награде да разговара да Џеком о његовим плановима и активностима.

"Ове године комисија Министарства цивилних послова која је радила апликације за 2016. годину једногласно је донијела одлуку да Државна награда за спорт се додијели Џеку. Савјет министара БиХ је потврдило ту одлуку. Као министру ми је посебно драго да смо угостили нашег фудбалера и честитати му на успјесима у Роми и на ономе што постиже са репрезентацијом БиХ. Желим истачи његову активност у улози амбасадора УНИЦЕФ-а. Знамо да су сви највећи спортисти имали иза себе трновит пут, нико се није на лаган начин попео на тако висок ниво. Ако Аргентина има Лионела Месија, Португал Кристијана Роналда, Шведска Златана Ибрахимовића, ми смо поносно што имамо Џека", закључио је Османовић.

Државну награду за спорт у износу од 15.000 КМ додјељује Савјет министара БиХ на приједлог Министарства цивилних послова. Овога пута је одлучено да она припадне Џеку за промоцију БиХ у свијету и за допринос успјесима фудбалске репрезентације за коју је од 2007. године, када је дебитовао, одиграо 83 утакмице и постигао 49 голова.

Џеко је у досадашњој клупској каријери играо за Жељезничар, Усти над Лабем, Теплице, Волфсбург, Манчестер сити, а сада са великим успјехом носи дрес Роме.

Извор: мондо.ба

Фото: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар