Ф1 - Хамилтон: Ви сте фаворити! Фетел: Не, ви сте!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон оценио је да је Ферари фаворит у новој сезони Формуле 1, која почиње у недељу у Аустралији.

Остали спортови 23.03.2017 | 19:15
Ф1 - Хамилтон: Ви сте фаворити! Фетел: Не, ви сте!
Хамилтонов Мерцедес освојио је три узастопне дупле титуле од 2014. године, али је ове године после промене правила Ферари увек био бржи у тестирању.

"Ферари је тренутно најбржи, он је дефинитивно фаворит. Њихова брзина је била сјајна у тестирању", рекао је Хамилтон у Мелбурну, а пренели су локални медији.

Тестирање обично није показатељ како ће се ствари одвијати када почну трке, али су пред почетак нове сезоне Мерцедес и Ферари били испред свих и врло близу један другог.

"Врло је јасно ко је фаворит. Дајемо све од себе да их сустигнемо", одговорио јеСебастијан Фетел из Ферарија.

Италијански тим је претходних година често био оптимистичан пред почетак сезоне, да би после почетка био критикован због неуспеха, тако да су сада у Ферарију одлучили да дају скромне изјаве, иако је на тестирању било очигледно да су им мотори сустигли Мерцедес, пошто су Фетел и тимски друг Кими Раиконен често били најбржи.

"Мерцедес је у последње три године био врло јак. Без обзира на промену правила и прописа, ако је тим био јак, биће јак и у години после промена, без обзира шта се радило са правилима", рекао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар