Анализа: У сусрет изборима... Стиже велико име у табор шампиона!

Таква је пракса била до сада. . .

Фудбал 23.03.2017 | 23:45
Анализа: У сусрет изборима... Стиже велико име у табор шампиона!
Реал Мадрид наредног лета очекују избори за председника. Како ствари стоје, актуелни председник Флорентино Перез је убедљиви фаворит да добије нови мандат јер опозиције нема ни на видику.

Шпанска Марка најављује да ће се Флорентино послужити опробаним рецептом како би утврдио позиције пред гласање регистрованих навијача, а то значи само једно - Галактикос!

Тај термин је најпознатији производ Перезовог председниковања у Реалу. На крилима те стратегије 2000. први пут постао председник највећег клуба на свету. Перезов рецепт је био да сваког лета доведе бар једну велику звезду.

Те 2000. је победио на конто обећања да ће довести Луиса Фига из Барселона у шта тада многи нису веровали, али је Перез испунио обећање рушењем светског рекорда у висини трансфера. Следећег лета је опет срушио рекорд за довођење Зинедина Зидана.

Поред тих дебитантских избора са почетка миленијума, Флорентино Перез је још четири пута био кандидат на гласању за првог човека Краљевског клуба и сваки пут је победио. И сваки пут је довео неко велико име.

Други мандат је добио на изборима 2004. године, а тада је улогу Галактикоса на изборима одиграо Мајкл Овен. Претходно су Фиговим и Зидановим стопама кренулиРоналдо и Бекам, али то нису биле изборне године.

Перез није завршио други мандат већ се повукао под притиском јавности и опозиције јер Краљевићи нису имали добре резултате. Међутим, ни његов наследник Рамон Калдерон није успео да издржи цео мандат и морао је да одступи 2009. године када су опет расписани избори.

Перез се вратио у лето 2009. године и одрадио најгламурознији прелазни рок у историји фудбала. Довео је Роналда, Каку, Бензему и Ћаби Алонса од великих имена. Следећи мандат је започео новим рушењем светског рекорда и довођењем Герета Бејла као новог Галатикоса. Истог лета су дошли тренер Анћелоти, Иско, Карвахал, Иљараменди иКаземиро.

Наредног лета га очекује реизбор на челу Краљевског клуба, а кандидати да подигну бели дрес као нови Галактикоси су Азар, Дибала, Де Хеа, Мбапе... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар