ЕП: Српски кадети, ипак, иду на ЕП у Хрватску!

Велики успех Огњеновићевих кадета – Орлићи иду на Првенство Европе! Орлићи се победом над Црном Гором пласирали на завршну смотру - 1:0.  У последњем колу "елит рунде" квалификација за Европско првенство, наши кадети савладали су Црну Гору 1:0 и обезбедили пласман на завршну смотру турнира за кадете у Хрватској.

Фудбал 22.03.2017 | 19:20
ЕП: Српски кадети, ипак, иду на ЕП у Хрватску!
Кадетска репрезентација Србије је успела. Ученици Перице Огњеновића играће на завршној смотри најбољих европских селекција пошто је данас у трећем колу елит рунде савладала Црну Гору. Уз тријумф Шкотске над Швајцарском то је било довољно за коначан успех.

Нису наши кадети данас пружили блиставу партију, али су оправдали улогу фаворита против Црне Горе (1:0). Једни гол на мечу постигао је Ступаревић у 57.минуту.

Орлићи су били бољи ривал, имали су више шанси и до вођства су могли да дођу много раније. Капитен и најбољи играч наше селекције Армин Ђерлек је промашио једанаестерац у 13.минуту. Тачније, прочитао га је голман Црне Горе Поповић. Међутим, тај детаљ се брзо заборавио. Орлићи иду даље.

Српски кадети су успели!

Генерација фудбалера рођених 2000. и млађих обезбедила је пласман на Европско првенство у том узрасту које се ове године одржава у Хрватској пошто је у последњем колу "елит рунде" квалификација савладала Црну Гору - 1:0 (0:0)!

Голом Филипа Ступаревића у 57. минуту, Србија је стигла до шестог бода у овом делу квалификација, у којима је кадете водио Перица Огњеновић, док је у првом делу квалификација селектор био Илија Столица, а тамо су им се из ове групе придружили и првопласирани Шкоти који су савладали Швајцарску.

Српски кадети су боравећи у Шкотској изгубили од домаћина (0:1), али су славили у преостала два меча против Шјвацарске (2:1) и Црне Горе (1:0) и кроз друго место на табели прошли даље.

Селектор Перица Огњеновић истакао је да ово велики успех с обзиром на јаку групу.

"Против Црне Горе смо били доминантни током целог меча, а да нисмо промашили пенал у раној фази уверен сам да би и резултат био убедљивији. Без обзира, циљ је остварен, идемо на Првенство Европе са јасном жељом да на прави начин одговоримо изазову тако великог такмичења", казао је он.

Првенство Европе за кадете одржава се у Хрватској од 3. до 19. маја.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар