Храбра Бањалучанка, Саша Чађо: Операција прошла супер!

Кошаркашка репрезентативка Србије Саша Чађо оперисала је повређени палац, због којег је завршила клупску сезону, али је рекла да ће бити спремна за почетак припрема националног тима.

Кошарка 23.03.2017 | 21:20
Храбра Бањалучанка, Саша Чађо: Операција прошла супер!
Саша Чађо је током утакмице против Гирне добила ударац у шаку и пожалила се на болове у палцу, али је наставила меч, који је отишао у продужетак.

Она је на терену провела свих 45 минута, и остварила учинак од 16 поена, девет асистенција и пет скокова. Већи дао меча одиграла је, како се испоставило, са сломљеним прстом.

"Добила сам ударац у шаку и тренеру сам на тајм-ауту рекла да ме боли палац и да сам осетила јак бол у тренутку ударца. Одлучила сам, међутим, да одиграм краја, али је меч отишао у продужетак. Одиграла сам још пет минута и на крају смо уз мало среће изашли из меча као победници", рекла је Чађо агенцији Бета.

Њу је палац наставио да боли и после меча.

"Пошто ми се бол није смањивао одлучила сам да посетим лекара. На прегледима се испоставило да имам фрактуру и речено ми је да би најбоље било да се то што пре оперише како би повратак на терен био бржи, и ја сам пристала на то. Операција је прошла супер. Опоравак траје неких шест недеља и због тога сам завршила клупску сезону. Сада се осећам супер и једва чекам почетак тренинга и окупљање репрезентације", рекла је кошаркашица.

Српске кошаркашице окупиће се 8. маја на почетку припрема за Европско првенство у Чешкој, које се одржава у јуну. Чађо је стандардна репрезентативка Србије. Она је била члан тима који је освојио европско злато 2015. и олимпијску бронзу 2016.

Саша Чађо игра за Универзитет Истанбул. Ово јој је била друга сезона у том клубу и трећа у Турској. У првенству је била најбољи стрелац екипе са просеком 14,4 поена по утакмици. Била је и најбољи стрелац екипе у Еврокупу (просек 15,5 поена) и регионалној лиги (15,3 поена). Она у просеку игра 32 минута по мечу у Турској, а осим поена, бележи просечно и четири скока, 3,4 асистенције, и има 1,3 освојене лопте.

"Сезона је до повреде била одлична, пошто смо тренутно у врху табеле. Ја сам задовљна својом игром, трудим се да из сезоне у сезону унапредим своју игру колико год је то могуће. Максимално сам посвећена сваком тренингу и свакој утакмици. Турска лига је изазовна и волим да је играм, јер ни једна утакмица није лака. Сваки тим је у могућности да доведе по четири стране играчице, тако да овде има много врхунских кошаркашица и конкуренција је велика", рекла је Чађо.

Она је казала да је јако задовољна својим клубом и његовим наступима у првенству.

"О Истанбул Универзитету могу да кажем све најбоље. То је клуб који је годинама уназад у првој лиги, који се брине о својим играчицама и који је организован. Ово ми је трећа сезона у Турској и добро сам упозната са првенством. Стварно су сви тимови јаки, што ; значи и да свако сваког може да победи. За нас је велики успех био кад смо на нашем терену победили евролигаша Фенербахце, који има феноменалан тим", рекла је кошаркашица Србије.

Саша Чађо није задовољна само спортским делом боравка у Турској, већ и животом уопште.

"Ја сам заљубљена у Истанбул! Слободно време проводим најчешће поред мора. Волим турско гостопримство и могу да кажем да сам за ове три године стекла неколико добрих пријатеља ,што је за мене највеће богатство. Ја волим улице Истанбула, мале кафиће где се мозе попити чај и уживати на сунцу са погледом на море", казала је она.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар