Ф1 џек пот: Ферари је згрнуо 100.000.000 долара!

Док се Берни Еклстон љути што га нови власници “бришу из историје”, Скудерија се масно опарила новцем с којим би “сиротиња”, односно Манор преживео!

Остали спортови 21.03.2017 | 08:15
Ф1 џек пот: Ферари је згрнуо 100.000.000 долара!
Ко има, даје му се још! Та крилатица би се могла применити на Ферари Скудерију која се бахато опарила згрнувши 100.000.000 долара на стару славу! Да ли је то фер, поставља се питање?

Свакако да није, као што стоји као тврђава чврста теза да би са много мање новца Манор преживео. Рекосмо већ, да није ствар у преживљавању “Ф1 сиротиње”. То мисли и Берни Еклстон, стари лисац који се још увек мота око падока иако је распродао империју, па сада у својству почасног краља најбржег спорта има ту и тамо по неко дискреционо право, или га можда и нема?

“Ја ту не могу ништа… Нови власници чак забрањују свом особљу да ме узима у обзир. Они хоће да ме избришу из историје, из књига о Формули 1”, рекао је Берни Еклстон који сматра да би можда требало по инерцији да настави да газдује у старом дому. Његов став о расподели новца зато можда и није пресудан, али се свакако узима у обзтир. Шта стари газда мисли о Фераријевом џекпоту?

“Неко ми пре неки дан рече да смо од почетка Формуле 1 имали више од 70 тимова! Нисам могао да поверујем, јер то је много… Али сигурно је истина, јер верујем особи која ми је то рекла. Ако се неко наљути Ферари, може да напусти Формулу 1. Вероватно да ће Мерцедес освојити још неколико титула, а онда ће рећи да су урадили шта су хтели и да одлазе”, рекао је Берни Еклстон, а ми наводимо да се не тако давно причало о некој врсти одузимања годишњег бонуса Ферари Скудерији.

Како се десило у међувремену да нови власници промене причу? Па вероватно да је стандардно јак италијански лоби преломио ствар. Првобитно је била замишљена нека врста Ф1 уравниловке, наравно да би се повратила конкурентност тимова. Наравно, од свега тога није било ништа, па су обећања нових власника остала мртва реч, да не кажемо мртво слово јер таква идеја је само кружила по боксовима, али нико није хтео ништа званично да је стави на папир.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар