Федерер освојио пету титулу у Индијан Велсу!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер освојио је турнир у Индијан Велсу после победе над земљаком Стеном Вавринком – 6:4, 7:5.

Тенис 20.03.2017 | 00:36
Федерер освојио пету титулу у Индијан Велсу!
У најстаријем финалу, Федекс је освојио пету титулу и прву од 2012. године у калифорнијској пустињи.

Федерер је наставио са сјајном формом и после титуле на Аустралијан опену освојио и Индијан Велс.

Ово је била његова 90. титула у каријери до које је стигао после сат и 19 минута игре.

Шести играч света, од понедељка, у првом сету направио је брејк у десетом гему, али је Вавринка боље започео други.

Међутим, Федерер је изједначио у четвртом гему и при резултату од 6:5 одузео сервис ривалу и освојио титулу у Калифорнији.

Први гем на мечу припао је Федереру, али је Вавринка изједначио на свој сервис 1:1. швјацарски тенисери су поново изједначили, али Роџер поново долази до предности у првом сету - 3:2. После новог изједначења Федер води са 4:3 и још нема брејка у овом сету.

Вавринка без изгубљеног сервиса са 40:0 долази до још једног изненађења 4:4. Нешто мање од пола сата игре, Роџер има сет предности 6:4.

У другом сету, Вавринка је са три везана поена дошао до брејк лопте и води у другом сету - 1:0. У до сада најдужем гему, Вавринка је потврдио брејк и води са 2:0.
Федер смањује предност земљака и осваја први гему овом сету - 2:1. Вавринка потом прави две грешке у четвртом гему другог сета и Федере враћа брејк у овом сету -2 :2.

После изједначене борбе у овом сету, Федере експресно добија гем и води са 5:4, али Вавринка успева да дође до изједначења - 5:5.

Ипак, Федере добија наредни гем и Вавринка сада сервира за опстанак на мечу - 6:5, али је Федекс завршио овај гем у његову коррист (7:5) и освојио 25. Мастерс титулу у каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар