Стан: Увијек је посебно играти против Роџера! Федерер: Желим само прво мјесто!

Роџер Федерер и Стан Вавринка играће за титулу на Мастерсу у Индијан Велсу – меч почиње у 21 час по средњеевропском времену.  Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да ће му бити веома тешко да се врати на прво место на АТП листи, иако му је то велика жеља.

Тенис 19.03.2017 | 20:15
Стан: Увијек је посебно играти против Роџера! Федерер: Желим само прво мјесто!
Федерер је у полуфиналу савладао Џона Сока у два сета 6:1, 7:6 (7-5), док ни Вавринка није имао тежак посао против Пабла Карења Бусте.

“Биће заиста посебан меча. Увек је посебно када играте против најбољег играча свих времена, поготово овде у финалу. Играли смо не тако давно један против другог на Отвореном првенству Аустралије, видећемо како ће бити сада”, рекао је Вавринка.

Федерер и Вавринка су се до сада састали 22 пута, Роџер води убедљиво 19-3, а добио је и последња три међусобна меча, последњи у полуфиналу Аустралиан Опена.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да ће му бити веома тешко да се врати на прво место на АТП листи, иако му је то велика жеља.

Федерер се после освајања Аустралијан опена пласирао у финале Индијан Велса и постао озбиљан кандидат да поново заузме чело листе.

Он ће се у борби за титулу састати са сународником Станом Вавринком, а истиче да ће му главни конкуренти бити Новак Ђоковић и Енди Мари, за које каже да ће се брзо вратити у форму.

“Пошто не играм толико много, биће ми потребан вероватно још један Гренд слем како бих успео да се вратим на прво место. Освојио сам један ове сезоне, што значи да постоји могућност, а и поново играм добро на овом турниру, не само на неком од четири највећа турнира. Гренд слемови доносе велики број бодова и на њима могу највише да напредујем”, рекао је Федерер.

Он је истакао да не жели да размишља о пласману, уколико то није прва позиција.

“Један вероватно неће бити довољан јер ће они подићи ниво игре. Поново ће освајати турнире. То што сам ја у финалу Индијан Велса, а Енди не игра у Мајамију, док је Новак под знаком питања, не мења ништа у распореду турнира. Волео бих да поново будем број 1, али било шта сем тога ми није превише интересантно. Зато ми пласман не представља приоритет у овом тренутку. Важно ми је да будем здрав, уживам у турнирима које играм и покушавам да их освојим”, додао је Роџер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар