Индијан Велс: Швајцарско финале, Вавринка - Федерер!

Стан Вавринка први је обезбедио пласман у финале првог Мастерса у сезони.  Федерер лако за швајцарско финале у Индијан Велсу! Роџер Федерер играће против Стана Вавринке у финалу првог Мастерса у сезони у Индијан Велсу.

Тенис 19.03.2017 | 09:15
Индијан Велс: Швајцарско финале, Вавринка - Федерер!
Вавринка је без већих проблема савладао Пабла Карењо-Бусту из Шпаније, после нешто више од једног часа игре – 6:3, 6:2.

Почетак меча донео нам је изједначену борбу, али је онда Стан искористио прву од две везане брејк лопте и потом рутински одсервирао за вођство у сетовима.

У другом делу меча брже је успео да одузме сервис ривалу, већ у трећем гему, да би исто поновио и за великих 5:2, пре него што је потврдио лаган тријумф.

Федерер је у другом полуфиналу рутински савладао домаћег представника Џека Сока у два сета – 6:1, 7:6(4).

Роџер је за свега 21 минута стигао до вођства у сетовима, да ми Американац тек у наставку успео да пружи какав-такав отпор.

Федерер је само у седмом гему имао једну брејк лопту, али није успео да је искористи, па је победника другог сета одлучивао тај-брејк.

Сок је боље почео, први је стигао до мини-брејка за 2:1, али га је испустио већ два поена касније. Није издржао притисак на 4:4, противник је направио још један мини-брејк и сигурним сервисима изборио пласман у ново финале у каријери.

Биће то Роџерово 43. финале на неком од турнира из Серије 1.000, на којима до сада има 24 тријумфа, а имаће прилику да се тријумфом у великом финалу изједначи са Новаком Ђоковићем – који је рекордних пет пута тријумфовао у калифорнијској пустињи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар