Бори се Михаеле! Сјећање на Шумахера и даље траје...

У Формула 1 тиму Мерцедеса и даље се сећају седмоструког шампиона Михаела Шумахера. Бројни љубитељи "најбржег циркуса" без разлога су оптужили немачку конструкторску екипу да је скинула поруку подршке "бори се Михаел". Овај натпис се налазио на болиду све од Шумахерове несреће, када је славни возач доживео тешку повреду главе на скијању. У Мерцедесу су само променили њено место.

Остали спортови 20.03.2017 | 16:45
Бори се Михаеле! Сјећање на Шумахера и даље траје...
Порука се раније налазила поред глава возача, што на новом болиду није био случај. То је наишло на осуду јавности, а како наводе немачки медији, њено место је померено да би тај простор могао да се искористи за рекламирање спонзора.

Убрзо је уследио одговор критичарима у виду фотографије и уз истисање да Мерцедес и даље помаже и подржава опоравак славног возача.

Шумахер се професионално бавио вожњом од 1991. до 2006. а након четири године паузе одлучио је да се врати на стазу и то као представник Мерцедеса, за који је наступао од 2010 до 2012. Он је тада поново "повукао ручну" и посветио се другим активностима. Нажалост, остао је зависник од брзине и адреналина па је у скијању на француским Алпима доживео тешку повреду главе крајем 2013. Наредне године пребачен је на кућно лечење, али о његовом стању се мало зна, јер породица све држи у строгој тајности.

Иако бројне медијске куће нуде награде за његову скорашњу фотографију или информације о стању, сви који знају нешто о томе могу бити озбиљно кажњени ако прекрше "уговор о поверљивости" који су морали да потпишу са Шумахеровима. Једино што се зна, или бар претпоставља, је да је Шумахер и даље жив.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар