Аспирин смирује упалу коже

Логично је онда и да смеса добијена од измрвљеног аспирина са неколико капи воде може да помогне у лечењу упалних процеса на кожи на којој се појављују и пликови.

Здравље 01.03.2017 | 08:41
Аспирин смирује упалу коже
ДА је аспирин лек избора против згрушавања крви, грознице и болова одавно се зна. Међутим, стручњаци са Универзитета у Мајамију недавно су установили да измрвљени аспирин помешан са неколико капи воде може, такође, да смири упаљену кожу на којој се појављују пликови. Овај рецепт из народне медицине практично је добио подршку и у стручним круговима дерматолога, а др Лесли Бауман са Универзитета у Мајамију каже да аспирин садржи салицилну киселину, која је често главни састојак лека против акни.

Логично је онда и да смеса добијена од измрвљеног аспирина са неколико капи воде може да помогне у лечењу упалних процеса на кожи на којој се појављују и пликови. Нанета смеса продире у поре коже и делује на њу противзапаљенски. Стручњаци међутим упозоравају да ову врсту лека једино не смеју да користе особе са осетљивом кожом, јер може да је још више иритира.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар