Комшијски односи кључни за Балкан

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Федерика Могерини боравиће од 1. до 4. марта у званичној посјети земљама западног Балкана, током које ће се састати и са званичницима БиХ.

Регион 23.02.2017 | 09:36
Комшијски односи кључни за Балкан
Она је уочи посјете нагласила да је за ЕУ рад са регијом у срцу Европе кључни приоритет.

- Радим на томе да се сваки партнер из те регије креће напријед на реформском путу ка ЕУ, да би тај процес био неповратан. Регионална сарадња и добри комшијски односи остају кључни у том контексту - рекла је Могеринијева.

У саопштењу из њеног кабинета је наведено да ће се током посјете балканским земљама састати са водећим политичким званичницима, укључујући представнике влада, политичких странака и парламената, а након повратка у Брисел о детаљима посјете ће поднијети рапорт министрима спољних послова земаља ЕУ.

Могеринијева је, прије неколико дана у Минхену разговарала са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и оцијенила да предстојећи период за БиХ треба да буде у знаку испуњавања задатака из Реформске агенде и финализовања одговора из упитника Европске комисије.

(Глас Америке)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нећу сукоб

23.02.2017 09:08

Не знам шта се има и састајати кад званичници у БиХ раде шта хоће и дозвољава да народ у овој држави иде у сукобе. Мада је овај народ и хтио политичаре који га гурају у сукобе. Жали Боже дјеце коју подизаше родитељи у овој ненормалној земљи надајући се бољем а на крају издадоше нас наши званичници и сад смо отприлике пред вратима пакла. Камо среће да смо тамо и бацили наше лоповске водје којима смо тако опчињени клицали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.02.2017 09:35

Ти хоћеш сукоб,јер Српски званичници не блокирају бих,не оспоравају муслимански део бих,не измишљају геноцид већ траже само правду за оно што се догодило,на крају да ли Срби туже муслимане??,А могли би има ту материјала јер исти они што су данас терористи по земљама нато да еу су од Срба били штићени и називани борцима за слободу

Name

ре_Ре

23.02.2017 10:20

Сварно имате доказе против Босњака а нећете да тузите? ?

Name

Софија

23.02.2017 09:20

Ко је бирао и Додика и Бакира нека се данас стиди пред својом дјецом. Шта друго рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.02.2017 09:35

Ко је бирао 90-тих ове бјелосвјетске фукаре нек се стиди.Сто се тице њих двојице они су кловнови као и они прије њих и они који додју послије њих

Name

Ме

23.02.2017 10:06

..пратим ово од око 8.500. километара, даљине, јер интересује ме .. И сваки бозји дан видим залостну,, тузно, И тмурну Босну.. па докле??? Зар нико у Босни нема висе здравог разума?? Ста ти политицари хоце?? За сто индустриа, економиа, пољопривреда, туризам итд,итд, се не спотицу за развој?? Нигдје Није " мед/млијеко/ .. Али народ овде у Куби ,производи,ради, продаје,туризАм је у пуном Јеку, паре долазе у земљу, нема кризе,. За сто Босна то немозе?? Зар це мо ратовати цијели вијек?? Докле???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.02.2017 12:25

Само прати

Name

Драган

23.02.2017 10:27

Како су мудри ови из ЕУ! Замисли, ми се сами тога никад не би сетили. Е, па, комшије из ЕУ, немојте више да лупате табле са нашим писмом, ми ваше не лупамо.

ОДГОВОРИТЕ