Новица Величковић: Једноставно, ово је сурово!

Капитену Партизана, као и целом тиму, веома тешко пао пораз од ПАОК-а.

Кошарка 22.02.2017 | 22:40
Новица Величковић: Једноставно, ово је сурово!
"Три минута енергије није било довољно", рекао је Новица Величковић после драматичног пораза од ПАОК-а, који је означио и крај европске епизоде Партизана за ову сезону.

У драматичном финишу, београдски црно-бели нису искористили напад за продужетак или победу. На челу са својим капитеном, у последњој деоници надокнадили су велики минус од 24 поена, ушли у потпуно отворени финиш, али више од тога нису могли.

"Имали смо напад за победу, али то су била три минута енергије, у којима смо притисли, борили се, украли лопту, бацали се... Не кажем да тако треба да се игра 40 минута, али треба да се има константа. Данас из оправданих разлога и умора и свега нисмо то имали, али идемо даље", рекао је Величковић новинарима после изласка из свлачионице.

Јасно је да пропуштена шанса за тријумф јако боли десетковани тим Партизана.

"Болно је, болно... Да не буде да кукамо. Просто, ни не тренирамо. То јест, тренирамо само да бисмо остали мало у ритму. Банета (Ратковицу) је ухватио вирус, ја сам био 'на пола', Луковић је имао данас смртни случај у породици... Криво ми је, јако ми је криво. Ово је школа која мора да се учи. Причам о људима који су први пут у Партизану. Није лако, много је тешко овде играти. То је то", искрено је говорио Величковић.

Лидер Партизана признао је да му је "преко главе" приче о проблемима.

"Мисли су нам с момцима који нису ту. Покушавамо, спремамо се... Ипак, мислим да смо морали да добијемо ову утакмицу код куће, поготово због публике, пуне хале. Фали нам мало те карактерне особине да не падамо. Једноставно, доста нам је више приче 'шта је овоме, шта је ономе', али нисмо успели".

"Сад можда и не бих правио фаул"

Упитан за ситуацију у последњих пола минута, када је зарадио пету личну грешку уочи последњег напада, Величковић каже:

"Био је договор да се прави одмах фаул. Ја сам га направио, и ја сам део тима. Остали су на терену други играчи и увек је завршница јако битна. Ако победиш, сигурно растеш као играч. Да смо бар упутили неки шут, да одемо на скок, да пробамо. Био сам најближи тој лопти. Сад кад ми тако кажеш, можда га не бих ни правио".

"Вртећи филм" на завршницу, капитен црно-белих рекао је да његов тим није ни заслужио победу над ПАОК-ом.

"Јурцали смо на терену као обезглављени. 'Јури, кидај, да се вратимо'. И успели смо да се вратимо, до четири разлике, али то није било то. Људи, ми данас нисмо заслужили да прођемо даље и да добијемо", додао је Величковић.

На питање да ли је причао са Михајлом Андрићем, с обзиром на то да је у последњем нападу он остао без лопте, Новица је пружио подршку саиграчу.

"Потресло га је, није му лако, код њега се нашла лопта. Сваком играчу није лако кад не успе у завршници. Он има сву моју подршку када су те ствари у питању. Кренуо је одлучно, није успео, идемо даље. Похвалио бих Лукија, који је данас имао тешку ситуацију у породици. Дошао је, одиграо је. Момци су одиграли са температурама, дијарејом..."

Неизбежно је било подсећање и на пораз у првом делу овог двомеча, у Солуну.

"Сигурно да нам је стало да оправдамо ово што смо просули. А и што се каже - сваки кош је битан. Примиш две тројке у задњем минуту у Солуну. Примиш тројку на задњем ауту. Просто, битан је".

Да ли могу да се извуку поуке из оваквог пораза?

"Ако си глуп - не може. Ако си, да опростите на изразу, тантус - не можеш. Али, мислим да смо довољно паметни. Није лако дићи се ни после пораза у Купу, где смо стварно уложили много енергије, где смо се три четвртине борили, а они потом убацили тешке шутеве. То те све обори. Дошли смо овде у четири-пет ујутру. Крпимо се. Ово је једноставно сурово. Колико год је спорт леп, он је и јако суров", додао је Величковић.

"Будућност и Олимпија, ни на крај памети"

Када је чуо за информацију да је Олимпија победила Будућност, Партизановог ривала у трци за друго место на табели АБА лиге, Величковић је одговорио да га тај резултат не интересује.

"Стварно ме не занима, није ми ни на крај памети. Занима ме само мој тим. Ми ове године нисмо имали много киксева осим у ФИБА Лиги шампиона. Сасари код куће, Шарлроа. У АБА смо имали један 'кикс' - Олимпију у Љубљани. Гледам свој тим, да добијамо, да уђемо спремни у плеј-оф, у завршнице... То ме занима"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар