Ухапшен због лажних иностраних дневница

Посланик Социјалдемократске партије (СДП) Хрватске Томислав Сауха ухапшен је данас, пошто му је Сабор укинуо имунитет због сумње да је као шеф кабинета бившег премијера Зорана Милановића налагао исплате лажних иностраних дневница Милановићевим савјетницима, при чему је од 2013. отуђио више од пола милиона куна.

Регион 10.02.2017 | 15:28
Ухапшен због лажних иностраних дневница
Саухина правна заступница Александра Хорват изјавила је да се њен клијент не осјећа кривим и да јој је рекао да нема шта да крије, преноси Н1 телевизија.

Према наводима те телевизије, Сауха је према договору с полицијом ухапшен испред канцеларије свог адвоката.

Сабор Хрватске раније данас је укинуо имунитет Саухи.

Поводом афере "Дневнице" медијима се обратио и бивши премијер и некадашњи предсједник СДП-а Зоран Милановић који је рекао да је шокиран афером и да није знао за спорне дневнице.

Он је рекао да не вјерује да је тај случај политички, већ да се ради о криминалом дјелу и да тужилаштво треба да испита цијели случај.

Милановић је казао и да вјерује да му је Сауха био лојалан и да је добро радио свој посао, али да вјерује и државној институцији као што је Државно тужилаштво Хрватске.

Државна ревизија је у кабинету бившег премијера открила сумњиве исплате, односно да је само у 2015. години тројици његових посебних савјетника - Невену Будаку, Синиши Петровићу и Славку Голдстеину исплаћено 307 хиљада куна за путовања у иностранство.

Путне налоге је одобравао Сауха, као шеф Милановићевог кабинета.

Он је по објављивању резултата ревизије рекао да је ријеч о подметању и да на спорним налозима није његов потпис, те да ће тражити графолошко вјештачење.

Сва тројица бивших савјетника рекла су новинарима да нису били на тим путовањима и да нису примали новац.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бетовен

10.02.2017 14:42

Ставити слику Милановица и написати ухапсен???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоссс

10.02.2017 14:51

Свака цаст похвале а не ко у БитиХ само лете главе ситној 10,20 50 км...

ОДГОВОРИТЕ