Хрвати снимају филм о Бијелом дугмету!

Играни филм о легендарној групи Бијело дугме ускоро би требало да почне да се снима, најавио је хрватски редитељ Игор Шереги.

Регион 10.02.2017 | 14:48
Хрвати снимају филм о Бијелом дугмету!
Он историју бивше Југославије жели приказати управо кроз приче о једном од култних бендова региона и склапање цјелокупне приче приводи се крају. Са својим тимом продуцената и сценариста ради на великој биографији Бијелог дугмета од самих њихових почетака, пише "Дневни Аваз".

"Почињем од њихових првих концерата у Италији, када још нису имали назив Бијело дугме, па преко повратка у Сарајево. Компилирам приче и ускоро крећем у договоре с члановима групе. Желим свима заједно представити детаље и не желим радити на снимању док то сви не одобре. Група таквих размјера у историји бивше Југославије заслужује играни филм јер до сада таквог није било", истиче Шереги из Загреба, гдје станује у комшилуку Жељка Бебека.

Згодно му је да историју бивше Југославије прикаже у филму о групи коју су, каже, сви оспоравали.

"Чини ми се да је Бијело дугме била група коју су сви вољели мрзити. Имала је далеко највећу базу фанова у Југославији, али су их сви оспоравали. Сваки пут када би Брега мијењао пјеваче, чинило им се да је с групом готово. Занимљиво је повући паралелу с почетка седамдесетих до распада групе, који баш није везан уз датум, али је врло близу с датумом распада бивше Југославије", додаје редитељ.

Сматра да ће продукцијски бити доста захтјевно радити на овој причи, а у томе му доста помаже продуцент Иван Келава, који тренутно живи у Лондону, а сматра га највећим живим фаном Дугмета. Када је ријеч о глумачкој постави, једну од улога могао би добити Марко Јанкетић, син легендарног глумца Мише Јанкетића.

"Марко је радио са мном на филму ЗГ 80 и мислим да је то глумац који има најљепши глас. Био сам на неким караокама у Панчеву када је Марко пјевао севдах. То је звучало предивно, људи су плакали. Само се не могу одлучити, физички ме највише подсјећа на Брегу, али бих искористио његов глас, па бих волио направити Бебека од њега.

Из Хрватске бих хтио Горана Богдана и мислим да би добро савладао нагласке. А не знам превише млађих бх. глумаца, тако да бих направио неки кастинг.

Из Србије бих у пројекту још волио видјети Николу Ракочевића, али, с обзиром да лоше пјева, можда би могао Ипета играти", открива Игор и додаје како му је најзагонетнији Горан Бреговић, увијек на граници тајанственог, децентан, не залијеће се, не претјерује.

(Дневни аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ауторска Права

10.02.2017 14:34

Прво це да их пусти да сниме па це да их тузи,наравно Горан Бреговиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ти то Србија гдје се ауторска права не постују

10.02.2017 15:12

Зар си толико наиван да мислис да це Хрвати снимати без претходно добивене сагласности како Бреговица тако и других.

Name

Додо

10.02.2017 14:52

Мало мало па сви у Босну турају нос а ником неваља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

10.02.2017 17:19

Комсије с истока и запада не могу ни дисати изгледа без Босне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

10.02.2017 20:10

Кроз цјели филм се прозиње пјесма, тако ти је мала моја кад љуби Босанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2017 20:14

Хрвати и филм, јадна ствар.

ОДГОВОРИТЕ