Нови ''бос'' Ф1, Рос Брон: Формула неће бити „фењерашки“ спорт!

Нови директор Формуле 1 има страшну визију, па планира да популарност такмичења изједначи са фудбалским чаролијама.

Остали спортови 11.02.2017 | 18:15
Нови ''бос'' Ф1, Рос Брон: Формула неће бити „фењерашки“ спорт!
Два дана након одласка Бернија Еклстона са места председника најбржег такмичења, Рос Брон бивши директор Мерцедеса именован је за новог директора Формуле. Поред тога важно је поновити да је у никада турбулентнијем прелазном и изборном року под новим власницима, Чејс Кери заменио Бернија Еклстона на месту председника.

Бронова визија се разликује од утабаних стаза којима је газио сада већ бивши поглавар најбржег циркуса. Наиме, нови директор жели чистији, једноставнији и конкурентнији спорт. Он каже да ће за две године и Формула 1 постати нови спортски хит, а да ће млади и не обавезно и богати возачи чешће бити виђени у Ф1 конбинезонима. Брон такође сматра да ће се најбржи циркус опоравити попут тима који је пред испадањем из такмичења, и да ће од фењераша за само 12 месеци постати узбудљив такмичење које је интересантно свима.

„Ниво ресурса које користе највеће екипе је створио огроман јаз међу такмичарима. Ја бих упао у нирвану када би добили мало другачије околности и када би тим са зачеља могао стићи до победе. У овом тренутку постоје само две, или три екипе које могу да освајају подијуме. Морамо то под хитно да променимо. Морамо да развијемо правила која ће мање да награђују иновације“, каже Рос Брон, а у наставку приче тврди како није одушевљен хибридном технологијом у Формули 1.

„О турбо - хибридима морамо да разговарамо са екипама. Много су уложили у те моторе, па не можемо једноставно да их склонимо и заменимо“, закључио је Рос Брон који уз све набројано сматра да би требало избацити ДРС систем који служи редукцији проклизавања болида у претицањима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар