"Питају ме гдје је Црна Гора, а ја кренем од Новака…"

Црногорска тенисерка Данка Ковинић суочава се са истим потешкоћама које су некада имали српски тенисери – долази из мале и не баш познате земље.

Тенис 20.01.2017 | 11:45
"Питају ме гдје је Црна Гора, а ја кренем од Новака…"
Ковинићева је рођена на Цетињу, готово све о тенису научила у Београду, а у уторак је остварила прву победу на овогодишњем Аустралијан опену.

Данка је са убедљивих 6:0, 6:4 савладала Кинескињу Сајсај Женг на старту турнира у дуелу који је обележила занимљива ситуација на трибинама. Мала група навијача из Сједињених Америчких Држава разговарала је о Црној Гори, питајући се каква је то земља и да ли је острвска.

"Није острво, али је једна веома лепа земља", рекла је уз смех и наставила: "Новак Ђоковић је Србију промовисао на најбољи начин, надам се да ћу и ја успети исто са Црном Гором, што стварно покушавам. Често ми се дешава да ме људи питају где се налази земља, па кад им кажем да има мање од милион становника, остану у чуду. Питају ме да ли могу да препешачим целу државу", додала је Данка на моје питање.

У истом маниру наставила је разговор и открила како покушава да другима дочара Црну Гору.

"Углавном кренем да им објашњавам од Новака Ђоковића и Србије, да је то некада била Србија и Црна Гора, пре тога Југославија… Када им кажем Југославија, све им постане јасно. Крену да набрајају све земље из бивше Југе и дођемо до тога где је Црна Гора", додала је Ковинићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар