Галиција слави Селтиног Н’Зонзија - Немању Радоју!

“Колосална“ партија Радоје против Реала за чисту деветку, великани као мезе! Пљуште похвале на рачун српског репрезентативца...

Фудбал 20.01.2017 | 09:30
Галиција слави Селтиног Н’Зонзија - Немању Радоју!
У октобру 4:3 против Барселоне, прексиноћ 2:1 на Реаловом буњишту. Селта свакако не спада у највеће шпанске клубове, али баш такве воли за противнике. Српски репрезентативац Немања Радоја не крије да његове саиграче и њега “раде“ дуели против гиганата с Пиринеја. Медији у Галицији не крију да су импресионирани ониме што 23-годишњи везиста ове сезоне пружа на Балаидосу.

Није да није био добар у претходне две. Али ове године? Савршенство. Локални сајтови стога су Радоју прогласили за најбољег играча у победи над Реалом. Уз наравно Јага Аспаса, стрелца и асистента код одлучујућег гола. Једино су њих двојица задужили "деветке" у оценама листова у Галицији.

"Млади српски везиста је достигао висине фудбалера светског калибра. Поново је био најбољи. И са лоптом у ногама и без ње. Кад је она код њега - нико не може да је узме. Нуди се, дели... Чак је опасан и у нападу. Колосална партија", коментар је једног од локалних новинара, док један од сарадника иностраних медија Радоју издваја као најбољег играча клуба из Вига не само против Реала, већ и иначе.

Назива га "Селтиним Н’Зонзијем", а сви знамо да се ове зиме за њега отимају највећи европски клубови. Сам Немања ипак по навици скромно о сопственом доприносу...

"Очигледно нам прија да играмо против најснажнијих. Мислим да те утакмице у нама буде посебну инспирацију, жељу за доказивањем и страст да будемо достојни врхунског амбијента какав је увек када се на терену, без обзира којем, нађу шпански великани Реал и Барселона. Лично, у мени то буди неку додатну енергију, жељу да се докажем пред већ доказанима. Нема страха, поготово кад уђемо у меч... Игра те понесе и извуче из сваког фудбалера максимум", каже Радоја за сајт Фудбалског савеза Србије.

Не заварава се да је сав посао против Реала завршен у првом мечу. Следи реванш.

"Реал је велики, моћан клуб и страшан тим, екипа која никоме не препушта улогу фаворита. Били смо успешнији у Мадриду, победили, али нисмо још прошли у следећу рунду. Углавном, нема страха, видели смо да можемо да се носимо са највећима..."

Видео је и селектор Славољуб Муслин да је Радоја зрео за репрезентацију. Против Украјине му је већ дао прилику да дебитује у националном тиму. Сви верују да је то била само прва у дугом низу утакмица у дресу са државним грбом.

"Надам се, али знам да све зависи од мене. Драго ми је кад ме помену у Србији, лепе вести се, очигледно, брзо шире. Моје је да играм и чекам, па ако заслужим - ту сам! Репрезентација је мој сан, мој велики сан. Још из клиначких дана сањам да играм за државни тим, за земљу коју волим и којој припадам. Наравно, фудбалски квалитет ће пресудити, конкуренција је јака, ја је неизмерно поштујем, али се не плашим. Спреман сам да одговорим на сваки задатак", смирено ће Радоја, који у Шпанији игра дефанзивније од играча каквог смо гледали у дресу Војводине.

"Кроз читаву каријеру играм везњака, у последње време мало дефанзивније. Не смета, иако се лепше осећам ближе голу. Тактика је ствар тренера, а моје је да поштујем и остварим све њихове замисли", закључио је Радоја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар