ЛШ: Југ показао снагу, па Партизан зубе!

Дубровчани фуриозно почели и завршили меч на Дорћолу. Црно-бели у једном тренутку пришли на "минус четири", али више од тога нису могли.Изгубили јесу, али играју баш лепо: Партизанова деца дала девет комада прваку Европе! Црно-беле скупо коштало шест примљених голова у првој четвртини против Југа - 9:16.

Остали спортови 18.01.2017 | 20:20
ЛШ: Југ показао снагу, па Партизан зубе!
Велико изненађење се, ипак, није догодило.

Дубровачки Југ показао је публици базена "Милан 'Гале' Мушкатировић" класу првака Европе и сигурно освојио нове бодове у Лиги шампиона.

ПАРТИЗАН - ЈУГ 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4)

Против Хановера судије су им украле победу. У дуелу са мађарских Егером су се испрсили и изгубили само голом разлике. На гостовању Барселонети, објективно, нису имали шане, баш као ни у дуелу са актуелни прваком Европе. Опет, Партизановој млађарији свака част за повремене егзибиције и сасвим пристојан пораз од Југа - 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4).

Црно-бели су убедљиво изгубили прву четвртину и то је значајно одредило коначан исход дуела четвртог кола Лиге шампиона, после којег је српски представник остао на последњем месту Групе Б, са једним бодом.

Дубровчани, који су 11. пут узастопно славили против Београђана, тријумфом на пливалишту Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ направили су добру подлогу за пласман у четвртфинале.

Ватерполисти Партизана почели су меч веома стегнути и већ после прве четвртине губили пет голова разлике. Реакцију су показали крајем друге деонице, када су почели да реализују играча више и да конкретније користе свој дефанзивни пресинг.

Драстично боља и на моменте атрактивна игра шампиона Србије у неколико наврата је награђена аплаузима док је разлика на семафору смањивана на, испоставиће се, најмањи заостатак црно-белих од четири гола (8:12).

Гости из Хрватске тада су заиграли чвршће и у последњој деоници спречили и најмањи наговештај изненађења. Головима Јоковића, Перонеа и Фатовића ставили су тачку на меч и на тријумф којим су прескочили Барселонету на табели и којим су постали први пратиоци лидера, Про Река.

Са друге стране, Партизан остаје на последњој позицији табеле са једним бодом, освојеним у прошлом колу против Хановера. Принудно измештени из свог дома на Бањици због хладне воде, црно-бели су вечерас пружили отпор фавориту у границама својих могућности, предвођени капитеном и најбољим играчем Николом Јакшићем, стрелцем пет голова.

Најмлађи тим овосезонске Лиге шампиона, руку на срце, није могао против објективно јачег ривала којег су ду тријумфа предводили Лорен Фатовић и Фелипе Пероне, са по четири гола, али му за утеху остаје врло добра игра у трећој деоници, коју је добио 4:2.

Наредни меч у Лиги шампиона Партизан игра 8. фебруара у Београду против лидера на табели Про Река.

Стрелци:

ПАРТИЗАН: Петар Велкић 1, Никола Јакшић 5, Ђорђе Лазић 1, Радомир Драшовић 1, Александар Радановић 1

ЈУГ: Фелипе Пероне 4, Лорен Фатовић 4, Марко Иванковић 1, Лука Лончар 2, Пауло Обрадовић 2, Јосип Врлић 2, Маро Јоковић 1

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар