Видео: Марко Николић о припремама, Тавамби, штоперу, УЕФА-и...

Тренер Партизана Марко Николић сумирао утиске после првог дела припрема и убедљиве победе у контролном мечу са БСК-ом из Борче (6:1).

Фудбал 18.01.2017 | 17:30
Видео: Марко Николић о припремама, Тавамби, штоперу, УЕФА-и...
Фудбалери Партизана, утакмицом против БСК Борче на чувеној "Блатуши" подно јужне трибине стадиона у Хумској, заокружили су први део зимских припрема, који је протеклих осам дана одрађен у Београду. Црно-бели у четвртак путују у Словенију, где ће по далеко бољим временским условима наставити припреме за пролећни део сезоне.

Тренер "парног ваљка" Марко Николић сматра да је београдски део припрема одрађен квалитетно, као да је и меч против Борче послужио сврси, упркос врло лошим временским условима.

"За прву утакмицу врло коректно, али ово су све играчи који су мање више и јесенас били ту. Они су упознати са захтевима и начином игре. Завршили смо први циклус и ујутру идемо у Словенију, где ћемо обавити другу фазу у наредних седам дана", почео је Николић.

"Утакмица са БСК-ом је послужила сврси. Нажалост уз све напоре техничке служне Партизановог стадиона, која је чистила терен три пута од јутрос, овај снег нам је мало покварио планове и терен за игру. И поред свега, момци су врло професионално одрадили посао, било је чак пуно лепих акција, истрчали два пута по 45 минута, колико је планирано. Најважније, да се нико није повредио и то све, уз шест голова, даје разлог за задовољство после седам-осам дана припрема у Београду."

Партизан и БСК играли су по лошим условима, што у неку руку није ни лоше, јер метеоролози најављују слично време у Србији и пред крај фебруара, када се наставља Суперлига.

"На те ствари ми не можемо да утичемо. До нас је да се спремимо и да процес припрема иде својим током. Момци то одрађују на квалитетан начин. Ако падне снег, не можемо да утичемо, већ ћемо се прилагођавати", оценио је тренер Партизана.

Николић је у среду против екипе из Борче имао прилику да први пут види како Ленадре Тавамба, зимски појачање Партизана, одговара на његове задатке.

"Рано је за закључке, ово су, ипак, ванредни услови, сложићете се. Али оно што смо га гледали на тренинзима ових неколико дана и на утакмици са Борчом - даје коректан утисак", утисак је Николића.

Шеф стручног штаба црно-белих потврдио је да Никола Ђурђић неће путовати на припреме у Словенију.

"Само Никола Ђурђић не путује са нама. Иде 25 играча и три голмана, укључујући Леонарда, Монира, Тавамбу."

Ове зиме, према речима Николића, неће бити позајмица другим клубовима.

"Немам ту идеју. Сви ти млади играчи представљају будућност Партизана и не мислимо никога да шаљемо на позајмицу поред Телеоптика. Имамо могућност да они, ако не играју за Партизан, одиграју утакмицу за Телеоптик. У овом тренутку не размишљамо о таквим аранжманима."

Никола Вујадиновић се још увек чека...

"Сви смо у контакту с њим, он покушава да реши статус у Кини. Нама не иде на руку то што је та информација изашла у јавност, јер он је играч под уговором. То су разлози због чега некада нешто треба да се сачува од јавности, јер 21. век је и није Кина на крају света. И они имају информације... Чекаћемо још пар дана."

Информација да је УЕФА суспендовала Партизан из својих такмичења на једну сезону није пореметила атмосферу међу играчима и стручним штабом.

"Атмосфер је непормењена! Ми радимо свој посао и то доста добро. Сви смо убеђени да ће врло брзо стићи информација да Партизан није избачен из Европе, наравно, под условом да се пласира у УЕФА такмичења наредног лета", подвукао је Марко Николић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар