Зашто је Туре одбио (пре)богату понуду из Кине?!

Фудбалер Манчестер ситија Јаја Туре могао је да постане други најплаћенији фудбалер света, али је објаснио да није све у новцу.

Фудбал 20.01.2017 | 08:00
Зашто је Туре одбио (пре)богату понуду из Кине?!
Јаја Туре за разлику од неких других фудбалера одолео је примаљивој понуди из Кине.

Он је недавно одбио понуду неименованог кинеског клуба, вредну 27 милиона евра годишње, и то из разлога што има амбицију да игра на врхунском нивоу.

Туреу уговор са Манчестер ситијем истиче на крају сезоне, али упркос томе није желео да крене путем доскорашњиих фудбалера Челсија Оскара, Рамиреса и Џона Обија Микела и заради знатно већи новац.

"Јаја жели да игра на највишем нивоу и срећан је у Ситију. За њега је фудбал изнад новца", рекао је његов менаџер Димитри Селук.

Да је прихватио понуду Кинеза, везиста из Обале Слоноваче постао би други најплаћенији фудбалер на свету, иза Карлоса Тевеза, који је недавно прихватио понуду Шангај Шенхуе од 35 милиона годишње.

Овај 33-годишњи фудбалер био је на удару јавности када је 2010. године одлучио да напусти Барселону и пређе у Манчестер сити, клуб који тада није припадао горњем дому енглеског фудбала, за плату од 13 милиона евра по сезони.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар