СП - рукомет: Вујовић надмудрио и Червара! Лазаров у историји!

Веселин Вујовић “скинуо скалп” и Лини Червару. Словенија је побиједила Македонију 29:22 и стигла до треће везане побједе. Египат преко Чиле у четвртфинале, Чилеанци поражени од Мађара. Лазаров преко 1.000! Македонци претрпели пораз од Словеније на Светском првенству, а њихов капитен остварио учинак за историју.

Остали спортови 16.01.2017 | 21:10
СП - рукомет: Вујовић надмудрио и Червара! Лазаров у историји!
Лино Червар освајао је злато на олимпијским играма и свјетском првенству као селектор Хрватске, Веселин Вујовић освојио је исто то као играч у дресу Југославије.

Судар ове двије рукометне величине са простора бивше Југославије и два бивша тренера РК Загреб догодио се у понедјељак на Свјетском првенству у Француској, а на крају је Червар морао да честита једанаест година млађем Вујовићу.

Репрезентација Словеније под Вујиним вођством савладала је Македонију 29:22 у трећем колу Групе Б и практично два кола прије краја групне фазе обезбиједила једну од прве двије позиције у групи.

Кирил Лазаров јесте испунио своју голгетерску квоту постигавши девет голова, од чега четири из седмераца, али није имао подршку својих саиграча.

На другој страни чак 13 од 16 репрезентативаца Словеније се уписало у стријелце, укључујући и голмана Матевжа Скока. Два седмерца Скок је одбранио Кирилу Лазарову,  сво вријеме одличним интервенцијама уливао самопоуздање својој екипи ин а крају са 14 одбрана заслужено понио епитет играча утакмице.

Преостали меч трећег кола Групе Б између Шпаније и Анголе игра се од 20.45 часова.

Чиле није успио да направи ново изненађење на СП у Француској и поражен је у трећем колу од Мађарске 34:29, док се остали мечеви Групе Ц играју касније.

Египат је побједом 31:29 обезбиједио пласман у осмину финала из Групе Д, пошто је претходно у овој групи савладао Катар.

Вицешампион свијета, селекција Катара, свој меч трећег кола игра у уторак против Аргентине, а евентуални пораз вјероватно би значио и елиминацију након групне фазе.

Лазаров преко 1.000! Македонци претрпели пораз од Словеније на Светском првенству, а њихов капитен остварио учинак за историју

Репрезентација Македоније претрпела је први пораз на Светском првенству у Француској.

После две победе изгубили су од Словеније резултатом 22:29.

Меч против Словеније најбоље ће памтити капитен Македонаца Кирил Лазаров који је постигао 1.000 гол за национални тим.

Лазаров је јубиларни гол постигао из седмерца у другом минуту утакмице трећег кола групе Б.

Он је био и најбољи играч Македоније са девет погодака, па после три одиграна меча има скор од 31 поготка.

Лазаров би, уколико настави са добрим партијама у Француској, могао да премаши досадашњи рекорд светских првенстава. Или боље речено себе, будући да је он најбољи стрелац на планетарним такмичењима.

Он је 2009. у Хрватској постигао укупно 92 гола, што никоме пре ни после није пошло за руком.

Рукометаш Барселоне је за две деценије у македонском националном дресу постигао и више од 200 голова на пријатељским утакмицама.

СП, ТРЕЋЕ КОЛО:

Група А:

Пољска – Русија (20.45)

Одиграно у недјељу:

Бразил – Јапан 27:24 (14:12)

Француска – Норвешка 31:28 (16:12)

Група Б

Словенија – Македонија  29:22 (16:10)

Шпанија – Ангола (20.45)

Одиграно у недјељу:

Исланд – Тунис 22:22 (11:13)

Група Ц

Мађарска – Чиле 34:29 (17:14)

Хрватска – Бјелорусија (20.45)

У уторак

Њемачка – Саудијска Арабија

Група Д

Египат – Бахреин 31:29 (17:15)

Данска – Шведска (20.45)

У уторак

Катар – Аргентина

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар