НФЛ - плеј-оф: Роџерс избацио Каубоје, Стилерси са ФГ до финала!

Екипе Грин Беј Пекерса и Питсбург Стилерса пласирале су се у финала конференција, НФЛ плеј-офа.

Остали спортови 16.01.2017 | 15:15
НФЛ - плеј-оф: Роџерс избацио Каубоје, Стилерси са ФГ до финала!
У дербију дивизијске рунде Пекерси су савладали најбољи тим из регуларног дела сезоне у НФЦ Далас Каубојсе са 34:31. Пекерси ће у финалу конференције играти са Атланта Фалконсима.

С друге стране Питсбург Стилерси су добили Канзас Сити Чифсе 18:16 и изборили финале АФЦ са Њу Ингланд Петриотсима.

Пекерси су од старта меча контролисали ритам игре у Даласу, предвођени сјајним Ароном Роџерсом који је бацио два тачдауна и 356 јарди, али је имао и сјајну подршу трчањем од стране Таја Монтгомерија који је такође истрчао два ТД.

Деловало је да ће Пекерси рутински решити меч након што су повели 21:3 средином другог квартала, али је тандем Прескот-Брајант уз помоћ Дена Бејлија смањио на 21:13 пред паузу.

На старту другог полувремена Роџерс баца нови ТД, до Џереда Кука за +15, али Прескот успева да са два ТД, за Џејсона Витена и још један од Брајанта, да изједначи на 2(.28 пред последња четири минута.

Уследила је "пенал" завршница, а Мејсон Крозби са два филд гола са преко 50 јарди одводи Пекерсе у финале конференције.

Прескот је меч завршио са три тачдауна и 302 јарде, Езикијел Елиот је истрчао 125, али без ТД, док је Брајант уз два ТД имао и 132 јарде, али су Каубојси заустављени.

Још неизвесније је било у Канзасу где је Питсбург слобио Чифсе без тачдауна, са шестс филд-голова Криса Босвела.

С друге стране, домаћин је имао два ТД, један је бацио Алекс Смит, други је истрчао Спенсер Вер, али је одбрана Стилерса изборила довољно грешака ривала да омогући свом нападу таман толико поена да се победи.

Лавеон Бел је освајао јарде, а Босвел погађао филд-голове и рекордом плеј-офа одвео Питсбург у финале конференције.

Грин Беј гостује Атланти у недељу од 21:05 часова по нашем времену, док Њу Ингланд чека Питсбург у понедељак ујутру од 00:40 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар