Ситуација је озбиљна, Челси по хитном поступку довео нападача!

Проблеми са Дијегом Костом натерали Антонија Контеа на изнуђен трансфер.

Фудбал 16.01.2017 | 12:00
Ситуација је озбиљна, Челси по хитном поступку довео нападача!
У време када бележе сјајне резулатте, када су убедљиво први у Премијер лиги и када је Антонио Конте од њих направио казнену кеспредицију, лондонски Плавци су се изненада нашли пред проблемом који може да сруши сезону.

Свађа Дијега Косте и Антонија Контеа прети да упропасти све оно добро што је направљено током првог дела сезоне. Колико је ситуација озбиљна говори и то што је Челси по хитном поступку довео нападача Патрика Бамфорда из Барнлија.

Тачније, вратио је свог играча који раније није добио шансу на Стамфорд Бриџу. Бамфорддолази из Барнлија у којем је играо као позајмљен играч Плаваца. Као велики таленат је дошао у Челси 2012. године из Нотингем Фореста, али никада није добио праву прилику. Пролазио је припреме са Плавцима, али је минутажу у званичним мечевима стицао на позајмицама.

Прво у МК Донсима, затим у Дерби Каунтију, Мидлзброу, Кристал Паласу, Норичу и сада у Барнлију. Иако је имао нека сјајна издања као што је била једна сезона за Мидлзбро у Чемпионшипу, ниједан Челсијев тренер није имао довољно храбрости да му пружи шансу. Али клуб је увек у њему видео перспективу па је чак и продужавао уговор са њим и повећавао му плату док је био на позајмицама.

Сада је коначно дочекао позив из Челсија! Антонио Конте је муњевито реаговао после свађе са Костом и вратио Бамфорда на Стамфорд Бриџ, а Барнли ту ништа није могао јер је уговор о позајмици био такав. Додуше, Бамфорд неће много фалити Барнлију јер је ове сезоне одригао само шест премијерлигашких утакмица и није дао ниједан гол.

Шта ће онда Контеу такав нападач?

као порука Дијегу Кости да је врло озбиљан у намерама да га казни и да ниједан играч није недодирљив. Иако Бамфорд није ни близу класе Шпанца, Конте жели да појача притисак на контроверзног нападача, али и да се обезбеди ако се ситуација са њим не реши. Бамфордтреба да појача конкуренцију у нападу где за једно место у првих 11 конкурише још само Миши Батшуаји. Али Белгијанац није по укусу Контеа, па је Италијан вечерас у Лестеру игра без класичног центрафора са Азаром, Вилијаном и Педром као најистуренијим трилингом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар